De familie Van Rechteren Limpurg wil woningen bouwen op haar landgoed bij Dalfsen. Op de bovenverdieping van het linker bouwhuis, de oude paardenstallen, moeten twee recreatieappartementen komen. In de oksel van de oprijlaan en de Rechterensedijk, op de voorgrond van deze foto, moet een poortwoning worden gebouwd plus poort. Tegenover de oprijlaan zijn vorig jaar al bijgebouwen van boerderij De Hofstee gesloopt. Rechts op de achtergrond het complex van Foreco, dat ook op het landgoed is gevestigd.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Van Rechteren Limpurg wil woningen bouwen op haar landgoed bij Dalfsen. Op de bovenverdieping van het linker bouwhuis, de oude paardenstallen, moeten twee recreatieappartementen komen. In de oksel van de oprijlaan en de Rechterensedijk, op de voorgrond van deze foto, moet een poortwoning worden gebouwd plus poort. Tegenover de oprijlaan zijn vorig jaar al bijgebouwen van boerderij De Hofstee gesloopt. Rechts op de achtergrond het complex van Foreco, dat ook op het landgoed is gevestigd. © Frank Uijlenbroek

Graaf Christiaan van Rechteren bouwt met woningen aan toekomst landgoed Dalfsen

De familie Van Rechteren Limpurg wil haar landgoed bij Dalfsen een kwaliteitsimpuls geven en toekomstbestendig maken. Door de bouw van vijf nieuwe woningen en een andere invulling voor diverse bestaande gebouwen streeft de familie naar voldoende inkomsten, om in de toekomst zonder financiële steun van buitenaf - zoals subsidies - in haar eigen bestaan te kunnen voorzien.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Vechtdal