Dalfser college stelt een reeks aan bezuinigingsvoorstellen voor om de gemeentefinanciën op orde te houden. Zelfs het gratis hondenpoepzakje moet het ontgelden. Die moeten hondenbezitters maar zelf aanschaffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dalfser college stelt een reeks aan bezuinigingsvoorstellen voor om de gemeentefinanciën op orde te houden. Zelfs het gratis hondenpoepzakje moet het ontgelden. Die moeten hondenbezitters maar zelf aanschaffen. © ANP XTRA

Gratis hondenpoepzakje sneuvelt in grote bezuinigingsoperatie Dalfsen

Dalfsen staat een grote financiële snij-operatie te wachten, waar de burgers hoe dan ook wat van gaan merken. Alle kleine en grote uitgaven zijn tegen het licht gehouden om aan geld te komen. 

Zelfs is gekeken of Dalfsen met een wethouder minder af kan. Maar dat vinden burgemeester en wethouders ‘politiek niet haalbaar en wenselijk’. Het had wel een kostenpost van 91.000 euro minder per jaar kunnen opleveren. 

  1. Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt
    PREMIUM

    Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt

    Zeven insprekers hebben dinsdagavond bezwaar gemaakt tegen een veertien hectare groot zonnepark bij de Hoevenweg in Dalfsen. Bijna drie kwartier lang vertelden ze beurtelings aan de raadsleden wat hun ‘bedenkingen’ waren. Daarmee brachten ze de politiek ook aan het twijfelen. Alle fracties gaan eerst nog eens onderling bespreken of ze in de raadsvergadering van 15 juni wel akkoord kunnen gaan met een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen'.

Vechtdal