Volledig scherm
PREMIUM
Dalfser college stelt een reeks aan bezuinigingsvoorstellen voor om de gemeentefinanciën op orde te houden. Zelfs het gratis hondenpoepzakje moet het ontgelden. Die moeten hondenbezitters maar zelf aanschaffen. © ANP XTRA

Gratis hondenpoepzakje sneuvelt in grote bezuinigingsoperatie Dalfsen

Dalfsen staat een grote financiële snij-operatie te wachten, waar de burgers hoe dan ook wat van gaan merken. Alle kleine en grote uitgaven zijn tegen het licht gehouden om aan geld te komen. 

Zelfs is gekeken of Dalfsen met een wethouder minder af kan. Maar dat vinden burgemeester en wethouders ‘politiek niet haalbaar en wenselijk’. Het had wel een kostenpost van 91.000 euro minder per jaar kunnen opleveren. 

  1. Vreugdedansje in Dalfsen, nu hondenbelasting op de helling staat
    PREMIUM

    Vreugde­dans­je in Dalfsen, nu hondenbe­las­ting op de helling staat

    De politiek in Dalfsen denkt er nadrukkelijk over om te stoppen met hondenbelasting, nu de ene na de andere gemeente afstapt van de ‘blaftaks’. De ooit opgerichte Brave Baasjes Club is blij met een onderzoek naar de financiële consequenties die een dergelijke afschaffing heeft. De vrede tussen hondenbezitters en gemeente lijkt er bovendien mee getekend, nadat er jaren terug nog werd gesproken van ‘terreur'. ,,Ik ga direct de leden op de hoogte stellen.”

Vechtdal