De toon van de leuzen op de spandoeken is een stuk positiever dan op de vorige serie.
Volledig scherm
PREMIUM
De toon van de leuzen op de spandoeken is een stuk positiever dan op de vorige serie. © Frank Uijlenbroek

Grimmige stemming rond N377 in Nieuwleusen slaat om in optimisme

Aanwonenden van de N377 binnen de bebouwde kom van Nieuwleusen zijn opeens een stuk optimistischer over de kans op de verbeteringen die zij wensen. Dat komt tot uiting in de spandoeken die sinds kort langs het weggedeelte hangen.

De oude spandoeken, die de provincie opriepen om meer rekening te houden met de veiligheid van de aanwonenden, zijn vervangen door teksten als ‘Er wordt geluisterd!’, ‘Politiek komt in beweging’ en ‘Politiek en burgers gaan het samen maken’. 

 1. Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt
  PREMIUM

  Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt

  Zeven insprekers hebben dinsdagavond bezwaar gemaakt tegen een veertien hectare groot zonnepark bij de Hoevenweg in Dalfsen. Bijna drie kwartier lang vertelden ze beurtelings aan de raadsleden wat hun ‘bedenkingen’ waren. Daarmee brachten ze de politiek ook aan het twijfelen. Alle fracties gaan eerst nog eens onderling bespreken of ze in de raadsvergadering van 15 juni wel akkoord kunnen gaan met een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen'.
 2. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.

Vechtdal