Volledig scherm
Lynn Kleinlugtenbeld, Thijs Mars en Karijn Lodewijks (vlnr) hebben plannen voor een Gay Pride in Lemelerveld. © FFU Press Agency

Groen licht voor Gay Pride in Lemelerveld

LEMELERVELD - De veelbeproken gay pride in Lemelerveld gaat door. Het idee van drie jongeren uit het dorp wordt op 22 juli gehouden.

De drie initiatiefnemers Karijn Lodewijks (20), Lynn Kleinlugtenbeld (21) en Thijs Mars (20) melden vol trots dat het evenement doorgaat. ,,Haal je foute kleren uit de kast of trek jezelf uit de kast, want het gaat een enorm mooie dag worden! Iedereen is welkom, in Lemelerveld kun je namelijk gewoon jezelf zijn,'' wordt er op social media bekend gemaakt.

Grap
Het evenement is een eigenlijk uit de hand gelopen grap die steeds serieuze vormen begon aan te nemen. ,,We kwamen op het idee toen we met zijn drieën een avondje op de bank zaten", zegt Thijs. "Telkens zeggen we weer tegen elkaar dat we eens naar de Gay Pride in Amsterdam moeten gaan. Maar dit komt er eigenlijk nooit van, omdat we in de vakantie vaak moeten werken. Toen dachten we: als wij niet naar Amsterdam kunnen, moeten we het evenement maar hierheen halen."

Klapstuk
Om een groot publiek naar de Lemelerveldse Gay Pride te trekken, hebben de jongeren nog één wens: een optreden van Miss Montreal. Toen ze bij 3FM op de radio waren op praten over de gay pride, kwam deze wens tot uiting. 3FM-dj Domien Verschuuren beloofde toen dat hij zangeres Sanne Hans op de hoogte zal brengen van de uitnodiging.

Vechtdal