Gymzaal is vanaf nu brouwerij Vechtdalbier

DALFSEN - De flesjes bier met smaken als Vechtdal Blond, Dalfs Blauw, Bleke Alie, Midwinterhoorn of de Dame van Dalfsen zijn alweer een paar jaar op de markt, maar nu is ook de grootste droom van Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij in Dalfsen uitgekomen. 

Komend weekeinde kunnen bierliefhebbers en andere nieuwsgierigen een kijkje komen nemen in de eigen 'bierfabriek' aan de plaatselijke Molendijk. In de voormalige gymnastiekzaal daar beschikt de brouwerij van streekbieren sinds kort over twee ketels en vijf gisttanks om zelf te produceren. 

Volledig scherm
Vechtdalbier © eigen foto

Vullen

,,Die gisttanks zijn elk goed voor 650 liter en dat maakt het mogelijk om meerdere biertypes of -smaken tegelijk in productie te hebben. In ons eigen onderkomen aan de Molendijk beschikken we verder over machines om de flesjes te vullen en van een etiket te voorzien," vertelt brouwerijbestuurder Wim Holsappel. Voorheen werden de bieren volgens Dalfser recept nog gebrouwen door een collegabrouwerij in Oudkerk. Eenmaal terug in Dalfsen beplakten en verpakten cliënten van Philadelphia's leerwerkcentrum de gevulde flesjes.

Lekker in de hand

Holsappel: ,,Nu kunnen we alles in eigen hand houden, maar blijft de samenwerking met Philadelphia wel bestaan. Iedere vrijdag zijn gemiddeld acht mensen met een beperking hier als dagbesteding aan het werk in de brouwerij. Ze bottelen bier,  plakken de juiste etiketten van onze lokale drukkerij Eshuis erop en doen andere hand- en spandiensten." 

Vechtdal Brouwerij wordt vrijdagmiddag officieel geopend en het publiek is de hele zaterdag (10-16 uur) welkom aan de Molendijk.

Vechtdal