Hartverwarmend: 99-jarige bewoonster zorgcentrum Dalfsen naait mondkapjes

videoEen hartverwarmend bericht uit zorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen, als lichtpuntje in deze coronacrisis: een 99-jarige bewoonster naait eigenhandig mondkapjes voor verplegend personeel. 

Op een filmpje van een van de medewerksters van het zorgcentrum laat de krasse dame enkele mondkapjes zien. Ze heeft vroeger veel gebreid en genaaid, maar vertelt dat de vingers wel zeer gaan doen van het priegelwerk. De vlijtige Dalfsense, die haar naam niet openbaar wil maken, gaat onverdroten verder en vraagt  om materialen. Elastiek en linten zijn welkom, zodat de kapjes goed afsluiten rondom neus en mond. Doek heeft ze nog wel genoeg: de kapjes worden gemaakt van een oud laken. 

Een 99-jarige bewoonster van zorgcentrum Rosengaerde naait mondkapjes.
Volledig scherm
Een 99-jarige bewoonster van zorgcentrum Rosengaerde naait mondkapjes. © Zorgcentrum Rosengaerde
De vlijtige bewoonster van Rosengaerde toont een van de mondkapjes die ze maakte.
Volledig scherm
De vlijtige bewoonster van Rosengaerde toont een van de mondkapjes die ze maakte. © Zorgcentrum Rosengaerde
  1. Dalfser politiek vergadert digitaal en probeert ook ‘live’ te gaan; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet
    PREMIUM

    Dalfser politiek vergadert digitaal en probeert ook ‘live’ te gaan; Hardenberg en Ommen wachten op spoedwet

    De gemeenteraad van Dalfsen vergadert vanavond via de digitale weg. De raadscommissie wordt achter gesloten deuren gehouden, met maar twee personen op veilige afstand van elkaar in de raadszaal: commissievoorzitter Janine Schiphorst en raadsgriffier Joost Leegwater. De thuiswerkende burgemeester, wethouders en de raadsleden zijn via een online-vergadersysteem met elkaar verbonden. Als alles volgens plan werkt kunnen inwoners ‘live’ meekijken met de beraadslaging van het hoogste bestuursorgaan.

Vechtdal