Volledig scherm
PREMIUM
De 94-jarige Reinder Jan Klijn bij het kunstwerk De Schakel dat hij in de jaren zeventig ontwierp. Het werk staat nu in opslag op de gemeentewerf van Nieuwleusen. COPYRIGHT ALEX MULDER © Alex Mulder

Herkomst kunstwerk gemeentewerf bekend: ontwerp is van 94-jarige Nieuwleusenaar

Het Nieuwleuser mysterie rond de maker van het rode kunstwerk dat jarenlang staat te verpieteren op de gemeentewerf, is opgelost. Het antwoord lag niet ver van die plek.

De gemeente Dalfsen deed eind vorig jaar een oproep in de media. Ze kon met geen mogelijkheid achterhalen wie de kunstenaar van het rode buizen-werk was. En dat vond ze wel belangrijk te weten. Want wat de plannen ook ermee zouden zijn voor de toekomst, daarvan zou de maker toch op de hoogte gesteld moeten worden.

  1. Westerman Logistics start in Nieuwleusen met bouw van immens ‘warehouse’
    PREMIUM

    Westerman Logistics start in Nieuwleu­sen met bouw van immens ‘warehouse’

    Transportbedrijf Westerman in Nieuwleusen is begonnen met de bouw van een enorme loods op een terrein van 60.000 vierkante meter. Die is drie keer zo groot als de panden die nu op al op industrieterrein De Grift staan en moet in 2020 worden opgeleverd. Van de stikstofproblematiek die allerlei bouwprojecten stil legt hebben ze in Nieuwleusen geen last, legt directeur Johan Logtenberg uit. ,,Dit past allemaal binnen de wet- en regelgeving.”

Vechtdal