Herman Noordman draait met de trekker z'n erf af. Links zijn woning, aan de andere kant van de weg komt een weiland vol zonnepanelen. Inzet: de betwiste handtekening.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Noordman draait met de trekker z'n erf af. Links zijn woning, aan de andere kant van de weg komt een weiland vol zonnepanelen. Inzet: de betwiste handtekening. © Wilbert bijzitter

Herman (62) schrikt van eigen krabbel onder plan enorm zonneveld bij buurman in Dalfsen: ‘Fraude’

reconstructieHebben vervalste handtekeningen ervoor gezorgd dat in het buitengebied van Dalfsen een groot zonnepark verrijst? Ja, zegt buurman Herman Noordman, die naar eigen zeggen tot z’n stomme verbazing zijn krabbel onder een document zag staan. Onzin, stelt de beschuldigde panelenboer. Saillant, want voor de gemeenteraad was bij de besluitvorming over het plan steun uit de buurt van groot belang. Reconstructie van een burenruzie die uitmondt in aangiftes.

8 reacties

 • L. Jalink

  2 maanden geleden
  Lees volgende link aub https://www.climategate.nl/2018/06/watt-u-van-canvas-niet-mocht-weten/
 • Van der Heijden

  2 maanden geleden
  Is toch geen gezicht zo’n zonneveld. Er zijn nog genoeg lege daken op bedrijfspanden en woningen. Is een veel betere oplossing dan die landschapsvervuiling
 • Henk Bartelds

  2 maanden geleden
  Van de Duitse Boerenoorlog valt nog veel te leren. Nederland heeft nog huisgehouden onder de nootmuskaatboeren.
 • Bertwin Post

  2 maanden geleden
  Doodzonde van de goede landbouw gronden. Niet de eerste keer dat er onenigheid is in de buurt. Dalfserveld gaat naar de kloten zo. Jammer dat er naar dit type bedrijfsvoering wordt gezocht. Doe dit ergens in de Sahara waar je niemand tot last bent.
 • A de Fries

  2 maanden geleden
  Laat maar komen die panelen. Het is niet mooi maar wel nodig. Kan me voorstellen dat de buren van de Noordmansjes ook liever niet al die stallen naast zich hadden gehad. W.m.b. liever velden vol panelen naast me dan velden vol beestfabrieken.