Joost Eilert neemt de oranje treinbankjes in ontvangst van (vlnr.) Pim Raaijmakers, Johan Voois en Harrie van Van Wijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Eilert neemt de oranje treinbankjes in ontvangst van (vlnr.) Pim Raaijmakers, Johan Voois en Harrie van Van Wijnen. © Pedro Sluiter Foto

Het Oude Station in Dalfsen gaat retro met historische NS-bankjes

‘Dalfsen Centraal’ werd de afgelopen jaren meerdere malen verkozen tot fijnste, meest waardevolle en gezelligste treinstation. De NS is daar zo blij mee dat het grand café Het Oude Station vier retrotreinbanken cadeau heeft gedaan. ,,En die geven we niet aan iedereen.”

De zo kenmerkende asbakjes in de treinstoelleuningen zijn vakkundig dichtgeschroefd, en die gaan in grand café Het Oude Station ook niet meer open. Maar niettemin heeft uitbater Joost Eilert aan de wand een fraai plekje gevonden voor het viertal retrobanken dat hij deze maandagochtend van de Nederlandse Spoorwegen heeft gekregen. Als waardering, omdat de caféhouder volgens de nationale treinorganisatie met het voormalige stationsgebouw een voorbeeld voor anderen is. ,,Daarmee halen we de buitenkant naar binnen”, zegt Eilert, over de bankjes. ,,Net zoals we al eerder hebben gedaan met een muurschildering en foto’s van vroeger. We laten de historie terugkeren.”

Vechtdal