Hij is 82 en hockeyt nog altijd: Walter uit Dalfsen slaat zichzelf in het Guinness Book of Records

videoJe komt niet zomaar in het Guinness Book of Records, maar Walter Beekers uit Dalfsen is er niet heel erg van onder de indruk. Leuke bijkomstigheid, dat wel. De 82-jarige hockeyer krijgt een vermelding in het beroemde boek dankzij een hockeywedstrijd op de velden van Breda. Een hockeywedstrijd tegen leeftijdsgenoten uit Engeland. 

 ,,Ach, ik ben er niet zo mee bezig. Die tijd heb ik wel gehad’', vertelt Beekers met een grijns. Dat zijn naam straks in het Guinness Book of Records staat doet hem weinig. ,,Maar het is wel leuk hoor.’’ De wedstrijd, georganiseerd door hockeyclub De Zestigplussers, gaat de boeken in als eerste erkende interland tussen 80-plussers. De aanwezige notaris maakte alles officieel: deze wedstrijd gaat in het Guinness Book of Records. 

  1. Dalfsen gaat niet mee in straatnaamverandering Oudleusen (en een eerbetoon aan overleden Wim van Lenthe)
    PREMIUM

    Dalfsen gaat niet mee in straatnaam­ver­an­de­ring Oudleusen (en een eerbetoon aan overleden Wim van Lenthe)

    Een naamsverandering, van Holleweg naar Zandsteeg. Het had een mooi postuum eerbetoon moeten zijn aan schrijver, kunstschilder en verslaggever Wim van Lenthe, die onlangs op 75-jarige leeftijd in ‘zijn’ Oudleusen overleed en vurig voor deze verandering pleitte. De gemeente Dalfsen steekt een stokje voor de wijziging, omdat precedentwerking op de loer zou liggen. ,,Potverdulleme.”

Vechtdal