Bij ongeregeldheden in Dalfsen moest zaterdagavond de mobiele eenheid ingrijpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij ongeregeldheden in Dalfsen moest zaterdagavond de mobiele eenheid ingrijpen. © Persbureau Heitink

Hoe corona-onvrede in Dalfsen uitliep op een dorp vol ME: ‘De dwangsom heeft dingen veranderd!’

Enthousiaste bezoekers van een spontaan statement - of noem het een illegaal feest - proberen het vege lijf én lege bierkratjes te redden. Na een noodbevel van burgemeester Erica van Lente stoomt de ME op door de straten. Het levert voor Dalfsen onwerkelijke beelden op. Maandag volgt een debat over de ongeregeldheden. Hoe kon het zover komen? Een reconstructie. 

25 reacties

 • Jeroen Oosterlaar

  4 maanden geleden
  R Peters, noooouuuuuu volgens mij zijn er genoeg ME-ers die wel van een verzetje houden hoor en die ook om die reden ME-er zijn... B. Veerman, ik denk in jouw reacties wat voetbalstadion ervaring te bespeuren. Ik heb dat inderdaad ook wel eens zien gebeuren. Niks aan de hand tot de ME de boel komt opstoken. Arend, vind je het niet jammer dat ze niet meteen gericht op de menigte zijn gaan schieten? Had een boel ellende voorkomen toch? Gericht schieten voor het misgaat is toch jouw credo?
 • Arend van Faassen

  4 maanden geleden
  B. Veerman, ik weet niet in welke wereld u leeft, maar vlg mij zijn het die etterbakjes die elke mogelijkheid (en die mogelijkheid werd hen hier door de heer Ekkelenkamp verleend) aangrijpen om maatschappij op zijn kop te zetten en weer eens lekker te matten. Die disproportioneel geweld gebruiken tegen hen die dag en nacht klaar staan om ons en onze maatschappij te beschermen.
 • R Peters

  4 maanden geleden
  Veerman@de ME doet alleen zijn werk in opdracht van de burgemeester. Ik denk dat ze ook liever thuis zouden zitten bij vrouw en kinderen. Het zijn gewone politieagenten die dit werk doen naast het normale politiewerk.
 • Trudie Kramer

  4 maanden geleden
  Wie niet luisteren wil, moet maar voelen. Hoewel het gros van de menigte "'netjes'' luisterde, was er toch nog een kern die dat niet deed en ja, die moeten het dan maar voelen.
 • J Visser

  4 maanden geleden
  Een burgemeester moet handhaven als de openbare orde in het geding is. Niet handhaven om de openbare orde in het geding te brengen. Dit was tot de komst van de ME een gezellig protest.

Vechtdal