De Rabobank in het centrum van Dalfsen gaat dicht. Wel blijft de pinautomaat beschikbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De Rabobank in het centrum van Dalfsen gaat dicht. Wel blijft de pinautomaat beschikbaar. © Frank Uijlenbroek

Hoe de Rabobank uit Ommen, Dalfsen en de rest van het Vechtdal verdween

Na onder meer Nieuwleusen, Slagharen, Dedemsvaart, Lemelerveld, Balkbrug, Bergentheim, De Krim en Gramsbergen sluit de Rabobank nu ook haar deuren in Dalfsen en Ommen. Klanten kwamen er haast niet meer, maar zijn straks aangewezen op Zwolle of Hardenberg als enige vestiging in het Vechtdal voor fysiek bezoek. ,,Belangrijk is dat de geldautomaten blijven.”

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Bewoners windmolengebieden Zwolle en Dalfsen willen duidelijkheid van Overijssel: ‘We horen meer van buren dan van overheid’
  PREMIUM
  2

  Bewoners windmolen­ge­bie­den Zwolle en Dalfsen willen duidelijk­heid van Overijssel: ‘We horen meer van buren dan van overheid’

  In Zwolle bestaan windmolenplannen, maar daar horen de dichtbij wonende inwoners net over de gemeentegrens in Dalfsen maar weinig van. En als daar turbines in aantocht zijn, dan moeten ze iets verderop in Staphorst maar gissen hoe de vlag er bij hangt. Dat moet anders, stellen zes lokale belangenverenigingen, die willen dat de overheid voor afstemming zorgt. ,,Noaberschap.”

Vechtdal