Hondenbezitters die langs de Koesteeg in Dalfsen wandelen. De viervoeter is aangelijnd, zoals het hoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Hondenbezitters die langs de Koesteeg in Dalfsen wandelen. De viervoeter is aangelijnd, zoals het hoort. © Alex Mulder

Hondenbelasting afschaffen slaat gat in begroting Dalfsen: OZB met 2,1 procent omhoog

Als de gemeente Dalfsen de hondenbelasting afschaft, dan loopt het zo'n 130.000 euro aan inkomsten per jaar mis. Zo'n gat in de begroting kan bovendien niet worden gedicht door extra bekeuringen uit te gaan schijven, omdat dat geld in de landelijke boetepot gaat. Gemeenteraad, zeg het maar: afschaffen of niet?

 1. Keukenprinses Sientje (80) was 24 jaar raadslid van Dalfsen: ‘een schat van een vrouw’
  PREMIUM

  Keukenprin­ses Sientje (80) was 24 jaar raadslid van Dalfsen: ‘een schat van een vrouw’

  ,,Dat zeg je niet gauw van een raadslid, maar ze was een schat van een vrouw. Heel betrokken, altijd klaar staan voor iedereen met een open oog en oor. Met recht een echte volksvertegenwoordiger.’’ Zo omschrijft oud-burgemeester Leo Elfers de dinsdag op 80-jarige leeftijd overleden Sientje Swartjes-Lenferink. Ze was maar liefst 24 jaar raadslid van de gemeente Dalfsen. En haar leven lang kookgek.
 2. ‘Campervloggers’ Herman en Gea springen in de bres voor omstreden overnachtingsplekken in Dalfsen: ‘Maar gratis hoeven ze niet te zijn’
  PREMIUM

  ‘Camper­vlog­gers’ Herman en Gea springen in de bres voor omstreden overnach­tings­plek­ken in Dalfsen: ‘Maar gratis hoeven ze niet te zijn’

  De gratis camperplaatsen in Dalfsen en Nieuwleusen zijn per direct door de gemeente gesloten. ‘Oneerlijke concurrentie’, oordeelde een rechter over een soortgelijk geval in Stadskanaal, in een zaak aangespannen door een reguliere camping met betaalde overnachtingsplekken. Hoe nu verder? De wethouder, ondernemer en kampeerautobond aan het woord. En campervloggers Herman en Gea, die van een vrachtwagen een camper maakten. ,,Vrijheid.”
 1. Juridische strijd over afschot in Oostvaardersplassen gaat door
  Play

  Juridische strijd over afschot in Oostvaar­ders­plas­sen gaat door

 2. Medewerker van verpakkingsbedrijf in Apeldoorn ernstig gewond
  Play

  Medewerker van verpak­kings­be­drijf in Apeldoorn ernstig gewond

Vechtdal