Honderden jongeren op illegaal feest bij gemeentehuis in Dalfsen: ME grijpt in na noodbevel

VIDEO + UpdateIn Dalfsen zijn zaterdagavond bij het gemeentehuis honderden mensen op de been geweest bij een illegaal feest waarbij verschillende optredens, van onder meer Henk Wijngaard en Harten 10, waren. Het terrein stroomde langzaam leeg nadat de gemeente een noodbevel had afgegeven. Ook kwam de ME nog even in actie om in te grijpen.

22 reacties

 • Jeroen Oosterlaar

  4 maanden geleden
  Heren slager en Veerman, ik denk dat er iets mis is gegaan. Het lijkt erop dat jullie onderbouwing is weggevallen. Ik leer altijd graag bij, dus ben benieuwd naar wat mij ontgaan is en wat jullie wel is bijgebleven!
 • E Goedhart

  4 maanden geleden
  De vergelijking tussen Wo2 en de Coronacrisis is niet gepast, maar er zijn wel degelijk een aantal overeenkomsten. De massa legt zich neer bij wat een kleine groep hen voor schrijft, nemen dat aan voor zoete koek, maar doet zelf geen research. Verzet wordt met alle middelen de kop in gedrukt, lastercampanes opgezet, en het volk geïndoctrineerd. Dat gebeurt ook nu. Doe zelf eens research, raadpleeg stukken van wetenschappers, en zie dat die ook verdeeld zijn. En kijk dan naar de cijfers.
 • Jeroen Oosterlaar

  4 maanden geleden
  Mensen blijven maar denken dat iedere vergelijking met de 2e wereld oorlog een directe verwijzing en vergelijking met de holocaust is, maar er waren veel meer variabelen in het spel. In mijn optiek erg kortzichtig en vooral beredeneerd vanuit emotie. Maar goed, "walgelijk" is het beste woord om het buiten spel te zetten en te stoppen met luisteren.
 • B. Veerman

  4 maanden geleden
  Misschien had je toch iets beter op moeten letten bij geschiedenis Jeroen.
 • Jeroen Oosterlaar

  4 maanden geleden
  André, ik kan het mis hebben, maar volgens mij is de NSDAP democratisch op hun positie terecht gekomen. Onze overheid had maarliefst 1 dag nodig om zich over te geven en een groot deel van ons ambtenarenapparaat o.a. politie en burgemeesters heeft een behoorlijke bijdrage geleverd aan het uitvoeren van het beleid van de bezetter. Mede door verzetshelden en andere ongehoorzamen konden de geallieerden met door hun verschafte informatie strategische zeges boeken. Het is niet hetzelfde, maar toch...

Vechtdal