Bennie Buitenhuis (links op de voorgrond), Moes Hartman Kok (zittend op de reling) en andere horeca-ondernemers in het dorp Dalfsen staan te trappelen om weer te beginnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bennie Buitenhuis (links op de voorgrond), Moes Hartman Kok (zittend op de reling) en andere horeca-ondernemers in het dorp Dalfsen staan te trappelen om weer te beginnen. © Frank Uijlenbroek

Horeca Dalfsen houdt de moed erin en maakt zich op voor doorstart: ‘De waardering voelt goed’

De gezamenlijke horeca van Dalfsen is klaar om de deuren op pinkstermaandag weer te kunnen openen. Het zal even passen en meten zijn met de terrassen en de precieze regelgeving in cafés en restaurants, maar de blijdschap om in ieder geval weer wat te kunnen betekenen overheerst. ,,Je leeft van persconferentie naar persconferentie.”

Een legertje horecamensen uit het dorp Dalfsen is deze zonnige vrijdagmiddag door Marcel Schepers opgetrommeld om naar restaurant de Fabriek te komen. De mede-eigenaar van AKOpanel, dat weer deel uitmaakt van de plaatselijke kantoormeubelmaker Roessink, wil met een proefopstelling van panelen graag laten zien hoe een eetgelegenheid of café er straks uit kan zien. Met artistieke en akoestische schermen om de abnormale werkelijkheid die straks als normaal wordt gezien enigszins aangenaam aan te kleden. 

 1. Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt
  PREMIUM

  Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt

  Zeven insprekers hebben dinsdagavond bezwaar gemaakt tegen een veertien hectare groot zonnepark bij de Hoevenweg in Dalfsen. Bijna drie kwartier lang vertelden ze beurtelings aan de raadsleden wat hun ‘bedenkingen’ waren. Daarmee brachten ze de politiek ook aan het twijfelen. Alle fracties gaan eerst nog eens onderling bespreken of ze in de raadsvergadering van 15 juni wel akkoord kunnen gaan met een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen'.
 2. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.

Vechtdal