Volledig scherm
Vrijwilligers van de Voedselbank Hardenberg Ommen druk met pakketten vullen. (archieffoto) © Leo van den Berg

Hospices krijgen meeste stemmen in coöperatieweken Rabobank

Met elk een cheque van bijna vijfduizend euro haalden de twee hospices in Dalfsen en Hardenberg de hoogste bijdragen tijdens de Rabobank Coöperatieweken. De leden van de Rabobank Vaart en Vechtstreek hebben in de actieweken in totaal 100.000 euro mogen verdelen onder 83 buurtversterkende initiatieven. 

Thema van dit jaar was 'noaberschap'. Naast leden van de Rabobank Velt en Vechtstreek deelde een vakjury extra bijdrages uit aan de drie initiatieven met de beste campagne.

De prijzenregen werd donderdagavond in een volle zaal in hotel Mooirivier in Oudleusen gevierd. De deelnemende stichtingen, verenigingen en actiegroepen hebben in de weken dat de actie duurde, zoveel mogelijk aandacht gevraagd voor hun buurt-initiatieven. 

Cheque

Ook in de top vijf van de initiatieven met de meeste stemmen belandden de Voedselbank Ommen Hardenberg met een cheque van 3500 euro voor een nieuwe koelcel. Verzorgingshuis Rosengaerde in Dalfsen kreeg ruim drieduizend euro voor een dementievriendelijke inrichting. De Kledingbank Nieuwleusen kreeg ruim tweeduizend euro voor de inrichting van de nieuwe winkelruimte.

Voor de beste noaberschapscampagne gaf de jury bonusprijzen van elk ruim drieduizend euro aan de Buurttuin Balkbrug (vervangen speeltoestellen), Plaatselijk Belang Varsen (aanleg brink met vleermuistoren) en de oudervereniging van de St. Cyriacusschool in Oudleusen (talentenpodium, ook voor verenigingen uit de buurt).

Creatieve campagnes

De prijzen van tweeduizend euro voor de meest creatieve campagnes gingen naar het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen (geschiedenislessen basisscholieren), Plaatselijk Belang Vilsteren (duofiets voor mindervaliden), Vrienden Hospice 't Huis aan de Vecht Hardenberg (nieuwe bedden), computersoos Balkbrug (computerlessen voor 50-plussers), Oranjevereniging Hoogenweg (bijeenkomsten 'vreugde en blijdschap').

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Vechtdal

poll

Waar moet de toekomstige woningbouw in Dalfsen komen?

  • Aan de oostzijde van het dorp. (14%)
  • Aan de westzijde van het dorp. (37%)
  • Ten noorden van het dorp. (26%)
  • Liever helemaal geen nieuwbouw meer. (22%)
966 stemmen

poll

Waar moet de toekomstige woningbouw in Dalfsen komen?

  • Aan de oostzijde van het dorp. (14%)
  • Aan de westzijde van het dorp. (37%)
  • Ten noorden van het dorp. (26%)
  • Liever helemaal geen nieuwbouw meer. (22%)
966 stemmen