Volledig scherm
PREMIUM
Ilse Warringa krijgt lovende kritieken op haar rol als juf Ank in De Luizenmoeder. © Tsilla van Coevorden

Ilse Warringa: Het is heerlijk om juf Ank te spelen, om er van alles uit te flappen

tv-serieActrice Ilse Warringa uit Dalfsen pluisde heel wat luizen van hoofdjes op de basisschool van haar kinderen Mees en Wies. De uurtjes kammen vormen de basis voor comedyserie De Luizenmoeder. Warringa schreef mee aan het scenario, deed de casting én speelt de hoofdrol: die van Ank, juffrouw from hell. De tweede aflevering trok gisteren 1,4 miljoen kijkers op NPO3.

,,Gewoon normaal doen, mam. Het wordt vast een leuk gesprek. Want de serie is gewoon leuk.'' Het is haar 10-jarige dochter Wies die Ilse Warringa geruststelt, vlak voor haar tv-optreden bij De Wereld Draait Door.

Best een spannend momentje voor de actrice, die geboren en getogen is in Dalfsen en nu in Amsterdam woont. Aanleiding om aan te schuiven is het succes van De Luizenmoeder. De 42-jarige Warringa werkte de afgelopen twee jaar met hart en ziel aan de comedyserie. Ze schreef het script, deed de casting en speelt de rol van Ank, de juffrouw from hell van groep 3.

De wijze raad van dochterlief blijkt succesvol; Ilse zit bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel alsof ze nooit anders heeft gedaan. Van Nieuwkerk is laaiend enthousiast, zelfs bij sidekick Jan Mulder verschijnt een lach op het gezicht; hij omschrijft de nieuwe serie als 'heel vilein'.

 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwondering laten voelen’
  PREMIUM
  video

  Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwonde­ring laten voelen’

  Ab Goutbeek (82) is al Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maar krijgt binnenkort ook een zeldzame Zilveren Anjer. De bescheiden Dalfsenaar is er door overrompeld, maar waardeert de nieuwe erkenning. En blijft zich als amateurhistoricus verbazen over de natuur, cultuur en archeologie. ,,Die verwondering wil ik ook anderen laten zien en voelen. Want we lopen zoveel zomaar voorbij.”

Vechtdal