Initiatief in Dalfsen: 'Ook kinderen met beperking moeten lekker kunnen voetballen'

videoFC Dalfsen start na de zomer met G-voetbal voor kinderen met een beperking. Vanmiddag was sportpark Gerner alvast het decor van een heuse proeftraining.

Het is een initiatief van René Eijkelkamp en zijn dochter Shyfra. ,,Wij hebben gemerkt dat in Dalfsen best veel kinderen zijn die in het reguliere verenigingsleven buiten de boot vallen”, vertelt Shyfra. ,,Juist voor hen willen we het opstarten, zodat zij ook lekker kunnen voetballen.”

Het initiatief wordt verder gesteund door kinderopvang De Kleine Kornuiten. De spelertjes en begeleiders kunnen terecht op de accommodatie van FC Dalfsen, een samensmelting van de Dalfser verenigingen ASC’62 en SV Dalfsen.

Volledig scherm
Deelnemers aan het evenement vanmiddag. © Tom Wildvank
  1. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal