Initiatief in Dalfsen: 'Ook kinderen met beperking moeten lekker kunnen voetballen'

videoFC Dalfsen start na de zomer met G-voetbal voor kinderen met een beperking. Vanmiddag was sportpark Gerner alvast het decor van een heuse proeftraining.

Het is een initiatief van René Eijkelkamp en zijn dochter Shyfra. ,,Wij hebben gemerkt dat in Dalfsen best veel kinderen zijn die in het reguliere verenigingsleven buiten de boot vallen”, vertelt Shyfra. ,,Juist voor hen willen we het opstarten, zodat zij ook lekker kunnen voetballen.”

Het initiatief wordt verder gesteund door kinderopvang De Kleine Kornuiten. De spelertjes en begeleiders kunnen terecht op de accommodatie van FC Dalfsen, een samensmelting van de Dalfser verenigingen ASC’62 en SV Dalfsen.

Volledig scherm
Deelnemers aan het evenement vanmiddag. © Tom Wildvank
  1. Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energieprojecten

    Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energiepro­jec­ten

    De gemeente Dalfsen verwacht een flink aantal aanvragen voor zonneparken, windmolens en installaties voor biomassa binnen de gemeentegrenzen. Maar dat betekent niet dat die plannen zonder slag of stoot worden uitgevoerd. Dat bleek gisteravond, toen de gemeenteraad van Dalfsen het college van burgemeester en wethouders op het hart drukte om inwoners niet alleen te laten meepraten, maar ook te laten meeprofiteren van een eventueel grootschalig energieproject binnen de gemeentegrenzen.

Vechtdal