Plannen voor zonneparken aan de Hoevenweg en de Hooiweg in de gemeente Dalfsen zijn door de meerderheid van de gemeenteraad afgeschoten. De initiatiefnemers laten het er niet bij zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Plannen voor zonneparken aan de Hoevenweg en de Hooiweg in de gemeente Dalfsen zijn door de meerderheid van de gemeenteraad afgeschoten. De initiatiefnemers laten het er niet bij zitten. © ANP

Initiatiefnemers zonneparken Dalfsen geven zich niet gewonnen

De initiatiefnemers van twee grote zonneparken in Dalfsen geven zich niet zomaar gewonnen, nu de gemeenteraad heeft besloten geen medewerking aan realisatie van de parken te willen verlenen. 

 1. Tolhuislanden krijgt buurt mee in groot zon- en windproject (dat straks bijna half Zwolle van stroom kan voorzien)
  PREMIUM

  Tolhuislan­den krijgt buurt mee in groot zon- en windpro­ject (dat straks bijna half Zwolle van stroom kan voor­zien)

  De buurt doet mee, de gemeente is positief en met grondeigenaren als Ronald Diepman binnen de gelederen hebben ze al helemaal de wind in de zeilen. Het bewonersinitiatief om zelf zonne- en windenergie op te wekken in het Zwolse buitengebied Tolhuislanden raakt op stoom en staat aan de vooravond van een belangrijk jaar. ,,Het gaat vast eens schuren, maar zonder wrijving krijg je geen glans.’’
 2. Arriva stelt reisverbod in om overlastgevende asielzoekers op Vechtdallijn te weren (en wil geld voor extra personeel)
  PREMIUM

  Arriva stelt reisverbod in om overlastge­ven­de asielzoe­kers op Vechtdal­lijn te weren (en wil geld voor extra personeel)

  De maatregelen die Arriva voor ogen heeft om de veiligheid in de treinen tussen Zwolle, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Emmen te vergroten kosten al snel 1,5 miljoen euro. Dat heeft de vervoerder uit laten rekenen, waarbij het vooral mikt op invoering van een reisverbod en het aannemen van extra personeel. Dat wordt dan pijlsnel ingevlogen als ergens escalatie dreigt.
 1. Burgemeester Urk spreekt: 'Hier is een grens bereikt!'
  Play

  Burgemees­ter Urk spreekt: 'Hier is een grens bereikt!'

 2. de Stentor Week Update: de avondklok op Urk en Dronter familie bedreigd
  Play

  de Stentor Week Update: de avondklok op Urk en Dronter familie bedreigd

  12:12

Vechtdal