Het nieuwe Eco-zonnepark ‘t Oor bij Den Haag, met 5.700 zonnepanelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe Eco-zonnepark ‘t Oor bij Den Haag, met 5.700 zonnepanelen. © ANP/Pieter Stam de Jonge

Initiatiefnemers zonneparken Dalfsen maken bezwaar tegen afwijzing door gemeenteraad

De initiatiefnemers voor zonneparken aan de Hoevenweg en de Hooiweg in het buitengebied van Dalfsen laten het er niet bij zitten. De gemeenteraad gaf medio juni na uitgebreide debatten en de nodige insprekers geen groen licht voor beide zonnevelden. De ontwikkelaars maken nu bezwaar tegen die raadsbesluiten.

 1. Dalfsen onderzoekt mogelijkheden voor lokaal energiebedrijf
  PREMIUM

  Dalfsen onderzoekt mogelijkhe­den voor lokaal energiebe­drijf

  Dalfsen denkt al langer na over het opzetten van een eigen energiebedrijf. Een jaar geleden werd een eerste verkennend onderzoek gepresenteerd, met vooral aandacht voor de financiële en juridische kanten. Er werd ook oriënterend gesproken met de Duurzame Dorpen, de inwonersgroepen in de verschillende kernen die op vrijwillige basis duurzame initiatieven ontplooien. Die staan er positief tegenover, volgens de gemeente.
 2. Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

  Meer zorgorgani­sa­ties in IJsselland gaan zelf corona­tests afnemen bij eigen zorgperso­neel

  Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.

Vechtdal