Jan Sievers praat met twee leden van de Pipes and Drums van de Royal Canadian Mounted Police die hem als eerbetoon begin mei 2015 een aubade brachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Sievers praat met twee leden van de Pipes and Drums van de Royal Canadian Mounted Police die hem als eerbetoon begin mei 2015 een aubade brachten. © Peter Spierenburg

Jan Sievers uit Dalfsen (86) was gefascineerd door veteranen en historie

Op 86-jarige leeftijd is Jan Frederik Sievers uit Dalfsen overleden. Hij was mede-oprichter van het Veteranencontact in zijn gemeente en zette zich in voor de geschiedschrijving over de Tweede Wereldoorlog door de Historische Kring Dalfsen. 

In het vijftien jaar geleden opgerichte Veteranencontact Dalfsen kunnen oudgedienden uit de hele gemeente samen praten, gedenken en herdenken. Jonge en oude veteranen trokken en trekken samen de kar. Hoewel Jan Sievers zelf om fysieke redenen werd afgekeurd en dus niet werd ingezet in oorlogstijd of bij een vredesmissie, was het logisch dat hij een van de oprichters was. Hij was namelijk zeer actief in de Werkgroep ‘39-’45 van de historische kring die de oorlogsgeschiedenis van Dalfsen in kaart bracht, en zorgde als voorzitter van het comité ‘Welcome Again Veterans’ vele jaren achtereen voor een warm onthaal voor vele Canadese veteranen tijdens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. 

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal