Buurtsportcoach William van Lenthe en jongerenwerker Sofieke Luiken begeleiden bij het veilig sporten in coronatijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtsportcoach William van Lenthe en jongerenwerker Sofieke Luiken begeleiden bij het veilig sporten in coronatijd. © Frank Uijlenbroek

Jongerenwerkers Dalfsen kunnen niet wachten om samen te sporten op veldjes in de wijk

Sporten in coronatijd gebeurt in Dalfsen voor de jeugd niet alleen bij de reguliere verenigingen, maar vanaf volgende week ook via buurtsportcoaches en jongerenwerkers. ,,We zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid.’’

Jongeren tot 18 jaar in de gemeente Dalfsen kunnen vanaf volgende week niet alleen terecht bij hun eigen sportvereniging, maar vaak ook op het speelveldje in de buurt. Onder de noemer ‘sporten in coronatijd’ organiseren buurtsportcoaches van de gemeente Dalfsen en de jongerenwerkers van SAAM Welzijn samen enkele tientallen activiteiten voor de jeugd. Maar dan wel anders dan ze gewend zijn.

 1. Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt
  PREMIUM

  Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt

  Zeven insprekers hebben dinsdagavond bezwaar gemaakt tegen een veertien hectare groot zonnepark bij de Hoevenweg in Dalfsen. Bijna drie kwartier lang vertelden ze beurtelings aan de raadsleden wat hun ‘bedenkingen’ waren. Daarmee brachten ze de politiek ook aan het twijfelen. Alle fracties gaan eerst nog eens onderling bespreken of ze in de raadsvergadering van 15 juni wel akkoord kunnen gaan met een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen'.
 2. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.

Vechtdal