Jongleren heeft nog altijd toekomst

videoWie dit weekend de grote sporthal van De Trefkoele in Dalfsen binnenliep, waande zich bij de repetities van een circusvoorstelling. Overal waren mensen bezig met jongleren: met ballen, kegels, stokken, ringen of diabolo’s, en soms ook in combinatie met elkaar.

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Sinterklaas bezoekt Hardenberg tegen etenstijd: ‘Keer andere sfeer creëren’
  PREMIUM

  Sinter­klaas bezoekt Hardenberg tegen etenstijd: ‘Keer andere sfeer creëren’

  Sinterklaas zet zaterdag niet alleen voet aan wal in Hellevoetsluis voor de landelijke intocht, maar rijdt ook Hardenberg niet stilletjes voorbij. Dat doet hij echter pas tegen etenstijd. Omstreeks vijf uur meert de pakjesboot aan langs de Vecht, waarna de Sint met zijn pieten via de Voorstraat koers zet naar de Markt. Wie niet genoeg heeft aan een handje pepernoten kan eventuele honger stillen bij foodtrucks.