Volledig scherm
© Chris Verhoeven

Judovereniging Salland sprokkelt stemmen voor nieuwe mat

LEMELERVELD - Judovereniging Salland dingt mee naar de Dik voor Elkaar-prijs van Stichting Voor Elkaar. De club kan een prijs van 15.000 euro winnen. Lemelerveld Örian Nijmeijer, secretaris van de judovereniging, vertelt dat JV Salland de geldprijs wil gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe mat voor trainingslocatie Lemelerveld.

De huidige mat is aardig versleten. ,,Het is een zogenoemde puzzelmat die we voor trainingen gebruiken, waarbij steeds stukjes losgaan. Zo ontstaat een onveilige situatie. We willen goed materiaal hebben, zodat onze leden er met veel plezier op kunnen blijven sporten," aldus Nijmeijer.

Een goede judomat kost al gauw 8.000 euro. ,,We hebben al een aantal acties ondernomen om geld bij elkaar te krijgen, maar zo'n mat is gewoon een flinke investering", vertelt Nijmeijer. Met de Dik voor Elkaar-actie zijn geldprijzen van 5.000 euro tot zelfs 15.000 euro te winnen. Dat ligt aan het aantal stemmen die initiatieven krijgen. De judoclub is het enige initiatief uit Salland dat meedoet. ,,We staan nu op een gedeelde vierde plaats. Dat is al mooi, maar we kijken omhoog. Via social media en ons eigen netwerk zijn we bezig mensen op ons te laten stemmen," vertelt Nijmeijer.

,,We hebben tachtig leden, in Raalte iets meer dan in Lemelerveld. We willen heel Salland kennis laten maken met judo en ook graag in Heino uitbreiden. Daar zijn wel materiaal en goede trainers voor nodig", zegt Nijmeijer.

Stemmen kan tot vrijdag 4 november via www.stichtingvoorelkaar.nl.

  1. Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Jan Vlietstra is door SC Lemele gehuldigd als 'Clubheld van de Amateursport' in de gemeente Ommen. Na de thuiswedstrijd tegen Avereest werd het clubicoon zaterdag getrakteerd op een oorkonde, een mooie bos bloemen en een daverend applaus. De 76-jarige Lemelervelder is al lid sinds de oprichting in 1965. Hij voetbalde lang in het eerste elftal waarmee hij in 1968 kampioen werd, en werd daarna ook een zeer gewaardeerde vrijwilliger. 

Vechtdal