Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van groep 8 van basisschool De Zaaier in Nieuwleusen voeren actie voor KWF nu twee hun juffen zijn getroffen door de ziekte. V.l.n.r. juf Dianne Paauw, leerlingen Larissa Groen, Nathalie Brinkman en Jort van den Bergh, en hun juf Chantal van Haarst. © Frank Uijlenbroek

Juf Annemarie en juf Dianne hebben kanker, groep 8 in Nieuwleusen komt in actie

Zo rumoerig groep acht van basisschool De Zaaier in Nieuwleusen aan de vooravond van hun grote actiedag voor KWF nu is, zo stil was het toen hun juf Annemarie Albers vertelde dat ze kanker heeft. Je kon een speld horen vallen. 

Niet wéér een juf die die rotziekte heeft, dacht de klas, want dat gebeurde ook al met de juf Dianne Paauw die ze in groep 5 hadden. 

  1. Op het treinstation van Dalfsen vinden blinden en slechtzienden wél de weg
    PREMIUM

    Op het treinstati­on van Dalfsen vinden blinden en slechtzien­den wél de weg

    Anita Beenen schuifelt met haar rood-witte stok over het geribbelde pad bij het station in Dalfsen en komt aan bij vier vlakke tegels die in een vierkant in de straat zijn gelegd. Ze steekt haar vinger op, ten teken dat ze aan het gezelschap dat haar vergezelt iets uit wil leggen. ,,Kijk, als je een visuele beperking hebt, dan weet je nu wat je te wachten staat. Een keuzemoment. Ga je linksaf, of rechtdoor?”

Vechtdal