Het oude politiegebouw aan de Molendijk is al lange tijd niet meer in gebruik. Ontwikkelaar Jaap ten Hoor wil het graag kopen, inclusief enkele percelen ernaast met als doel er een grote Aldi te bouwen met appartementen er boven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oude politiegebouw aan de Molendijk is al lange tijd niet meer in gebruik. Ontwikkelaar Jaap ten Hoor wil het graag kopen, inclusief enkele percelen ernaast met als doel er een grote Aldi te bouwen met appartementen er boven. © Frank Uijlenbroek

Juridische strijd in Dalfsen om toepassen voorkeursrecht door gemeente in centrumgebied

Het voorkeursrecht dat de gemeente Dalfsen op een aantal percelen in het centrum van het dorp heeft gelegd, is inzet van een juridische strijd. Een van de perceeleigenaren, Jan ten Brinke, probeert bij de rechter het besluit van het Dalfser college ongedaan te maken. 

  1. Gerard Noordink veertig jaar pastor in Salland en Vechtdal: feest en afscheid in september
    PREMIUM

    Gerard Noordink veertig jaar pastor in Salland en Vechtdal: feest en afscheid in september

    Gerard Noordink is veertig jaar actief als pastor in de rooms-katholieke kerk. Vanwege de vakantietijd is daar zaterdag op sobere wijze bij stilgestaan. Maar op 27 september wordt deze mijlpaal wel uitgebreid gevierd met een eucharistieviering in de kerk Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Heino, voor zo ver de coronamaatregelen dat dan mogelijk maken. Dat is dan meteen ook zijn afscheidsmis.

Vechtdal