Volledig scherm
Henk en Dini Verweg uit Dalfsen spitsen hun oren in de Baarsmastraat. Waar komt toch de hoge toon vandaan die ze iedere ochtend en avond horen? © FFU Press Agency

Kapotte CV-ketel oorzaak van anderhalf jaar lang irritant geluid in Dalfsen

DALFSEN - „Eigenlijk was het iets heel simpels", zegt Trudie Kramer, bewoonster van de Baarsmastraat in Dalfsen over het geluid dat de bewoners in haar buurt al een tijdlang hindert. Het merkwaardige stofzuigergeluid bleek afkomstig van een kapotte cv-ketel, waarvan de lucht niet weg kon komen omdat een van de pijpen niet goed aansloot.

Ergens tussen de huizen van de Baarsmastraat en de achterliggende Bruinleeuwstraat zat het: een verdraaid irritant hoge toon, die maar zo een half uur aanhoudt. Iedere ochtend en iedere avond, legde Henk Verweg als aanwonende vorige week aan de Stentor uit. En met tussenpozen al zeker anderhalf jaar lang. Verweg: „Het moet dichtbij zijn, maar we komen er niet achter wat het is. Soms hoor je het, en dan denk je: het zit daar. Maar als je daar dan bent dan denk je weer dat het hier is. Heel frustrerend."

Hulp
Kramer is opgelucht: „We werden getipt door iemand, die elders een vergelijkbaar probleem had." En dus gingen Kramer en enkele medebewoners langs de deuren. Toen een hulp in de huishouding van een bewoonster hen tipte, was het probleem opgelost en inmiddels verholpen. „Alles bij elkaar heeft het toch zo'n anderhalf jaar geduurd", aldus Kramer. „Soms hoorde je tijden niets en dan was het er opeens weer. Achteraf is dat te verklaren omdat de cv weer aangaat nu het kouder wordt. Dan komt het probleem weer in volle omvang naar voren, zoals de afgelopen weken bleek."

  1. Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Jan Vlietstra is door SC Lemele gehuldigd als 'Clubheld van de Amateursport' in de gemeente Ommen. Na de thuiswedstrijd tegen Avereest werd het clubicoon zaterdag getrakteerd op een oorkonde, een mooie bos bloemen en een daverend applaus. De 76-jarige Lemelervelder is al lid sinds de oprichting in 1965. Hij voetbalde lang in het eerste elftal waarmee hij in 1968 kampioen werd, en werd daarna ook een zeer gewaardeerde vrijwilliger. 

Vechtdal