De kledingbibliotheek dient ook als ontmoetingsplek. Op de foto van links naar rechts: Diny Herbrink, Jolanda Ramerman, Jeanette Zwinselman, Anja van Driessen, Ria de Groot en Christel Neppelenbroek.
Volledig scherm
PREMIUM
De kledingbibliotheek dient ook als ontmoetingsplek. Op de foto van links naar rechts: Diny Herbrink, Jolanda Ramerman, Jeanette Zwinselman, Anja van Driessen, Ria de Groot en Christel Neppelenbroek. © Enzio Ardesch

Kleren een maand proberen bij Tante Leen in Lemelerveld: ‘Waarom moeten we alles hebben?’

De eerste kledingbibliotheek van Overijssel is geopend. Bij Tante Leen in Lemelerveld kun je dameskleding lenen óf ruilen voor eigen spul dat weg mag. Het idee is om de wegwerpcultuur rondom mode te bestrijden. ,,Die broek met rozen die jij zat bent, is voor een ander hartstikke leuk.”

  1. Ondanks jarenlange strijd van buren ligt zonnepark Dalfsen in het verschiet: ‘Houden vol tot het eind’
    PREMIUM

    Ondanks jarenlange strijd van buren ligt zonnepark Dalfsen in het verschiet: ‘Houden vol tot het eind’

    Hun verzet tegen de komst van het zonnepark in Dalfsen leek geslaagd. Totdat de rechter vorige zomer de zijde van het bedrijf koos. Hierna kregen de plannen voor het eerst groen licht. Het onderwerp staat maandag weer op de agenda in de gemeenteraad. Buurtvereniging Marshoek Stroomt blijft tot het allerlaatste moment hoop koesteren. ,,Dit gebied is niet geschikt voor al die panelen.”
    Dalfsen