Volledig scherm
PREMIUM
Frank Timmerman geeft een koe een bad. © Gerard Vrakking

'Koebadfranky' uit Dalfsen laat koeien weer lopen door warm bad

Hoe gaat het nu met de patiënt? Dat is de eerste vraag die Frank Timmerman (29) stelt als een veehouder hem belt. Vaak ligt de koe in kwestie op de grond, zij kan niet meer op haar eigen benen staan. Dan komt Timmerman met zijn koebad in actie. 'Koebadfranky', zoals zijn vrienden hem noemen, is inmiddels een begrip in Dalfsen en omgeving.

'Het is niet zo dat ik dit uitgevonden heb hoor'', begint Frank Timmerman. ,,Ik heb het gewoon opnieuw in de markt gezet.'' Koeien die niet meer kunnen staan, wat meestal komt door melkziekte na een kalving, zijn gebaat bij een koebad. ,,Melkziekte ontstaat door een tekort aan calcium in het bloed, dat gebeurt vlak voor of na het afkalven'', legt de ondernemer uit. ,,Daar worden ze slap van. Door de koe in een bad te doen kunnen ze weer staan en eten, elke koe moet eten in bad. Na zes uur mogen ze er weer uit, vaak kunnen ze dan weer lopen.'' Volgens Timmerman is het zeker geen uitzondering als dit gebeurt. ,,Vrijwel elke veehouder krijgt hier wel een of twee keer per jaar mee te maken.''

  1. Overijssel ondersteunt evenementen, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    Overijssel onder­steunt evenemen­ten, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    De provincie Overijssel ondersteunt 21 kleinere sport- en cultuurevenementen met een subsidie van 10.000 euro. Onder meer Omloop IJsseldelta, de Sallandse Wandelvierdaagse, de Ster van Zwolle, de Nationale Sleepbootdagen 2020 en Kerst in Oud Kampen kunnen een bedrag tegemoet zien. The Living Village Festival in Dalfsen, dat door financiële malheur dreigde te verdwijnen, haalt opgelucht adem. ,,Dit kunnen we goed gebruiken.”
  2. Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoeder met Juf Ank uit Dalfsen

    Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoe­der met Juf Ank uit Dalfsen

    De start van het tweede seizoen van de razendpopulaire comedy De Luizenmoeder trok vorige week ruim 4 miljoen kijkers. Uiteindelijk kwam de teller met uitgesteld kijken uit op 5,1 miljoen kijkers. Vanavond was de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Hoe reageerde Nederland op de lotgevallen van Juf Ank (actrice en scenarioschrijfster Ilse Warringa uit Dalfsen) en de andere personages?

Vechtdal