Volledig scherm
koninklijke onderscheiding lid in de orde van Oranje Nassau © stock

Koninklijke onderscheiding voor bloemenverzorger kerk Lemelerveld

De verzorger van de wekelijke bloemendienst in de Protestantse Gemeente Lemelerveld werd nu eens zelf in de bloemen gezet. J.W. Berends-Smienk ontving zondag in de Brugkerk in Lemelerveld na afloop van de wekelijkse eredienst/kerkdienst een koninklijke onderscheiding. 

Berends-Smienk is nu lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg de versierselen opgespeld door waarnemend burgemeester Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen. 

Berends-Smienk zet zich voor veel zaken vrijwillig in. Vanaf 1978 is zij al de verzorger van de wekelijkse bloemendienst van de Protestantse Gemeente Lemelerveld. Ze was ook nog eens van 1986 tot 1997 secretaris van de Tennisvereniging Lemelerveld, van 1981 tot 2001 vrijwilliger en later bestuurslid van het Sociaal Kultureel Werk De Vechtstreek en van 1979 tot 2004 vrijwilligster van de peuterspeelzaal Bibelebons.

  1. Varsen wil ecoducten inruilen voor tunnel of viaduct

    Varsen wil ecoducten inruilen voor tunnel of viaduct

    De inwoners van de Ommer buurtschap Varsen vinden hun eigen verkeersveiligheid net wat belangrijker dan die van de fauna. Daarom stellen ze de provincie Overijssel voor om het miljoenenbedrag dat beschikbaar is voor de aanleg van twee ecoducten plus verkeerslichten op de oversteek van de Varsenerweg en de Hessenweg (N340), te besteden aan een ongelijkvloerse kruising op dat punt. Deze week is die wens besproken tijdens de algemene ledenvergadering van Plaatselijk Belang Varsen, en daarna verwoord in een brief aan Provinciale Staten van Overijssel.

Vechtdal