Moeder Sientje en dochter Arlette Swartjes presenteren maandag hun kookboek bomvol keukengeheimen en recepten.
Volledig scherm
PREMIUM
Moeder Sientje en dochter Arlette Swartjes presenteren maandag hun kookboek bomvol keukengeheimen en recepten. © Frank Uijlenbroek

Kookgekke moeder en dochter onthullen lang bewaarde keukengeheimen

Een familieboek barstensvol recepten. Dat hebben moeder Sientje (77) en dochter Arlette (40) Swartjes uit Dalfsen gemaakt. ‘De Keukengeheimen van Sientje & Arlette’ van uitgeverij WBooks staat tjokvol recepten, foto’s en verhalen.

 1. Dalfsen wil meer windmolens en minder zonnepanelen, en dan vooral in lokaal eigendom
  PREMIUM

  Dalfsen wil meer windmolens en minder zonnepane­len, en dan vooral in lokaal eigendom

  De Dalfser raadsfracties willen in hun streven naar een aardgasvrije samenleving verder gaan dan het college van burgemeester en wethouders. Ze willen in de zogeheten Regionale Energie Strategie (RES) steviger inzetten op windenergie en minder op zonne-energie. Daarnaast mogen energie-opwekkende voorzieningen van hen best voor meer dan vijftig of zelfs voor honderd procent in lokaal eigendom zijn, om speculanten de wind uit de zeilen te nemen.
 2. Officier van justitie: bejaarde met dementie uit Dalfsen niet vervolgen voor stalking

  Officier van justitie: bejaarde met dementie uit Dalfsen niet vervolgen voor stalking

  Een Almelose vrouw wordt eind 2018 belaagd met aangetekende brieven vol beledigende teksten. Het blijft er niet bij, er worden ook meerdere pakketten en bossen bloemen bezorgd. De dader, Herman U. (76) uit Dalfsen, hangt ook veelvuldig bij haar woning rond. En daar gaat hij ook mee door als hij meermaals door de politie op de vingers wordt getikt en een verbod krijgt om nog binnen een straal van 1 kilometer rond het huis van het slachtoffer te komen.
 1. Vrijwilligers helpen boer Stan met opruimen zwerfafval
  Play

  Vrijwilli­gers helpen boer Stan met opruimen zwerfafval

 2. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

Vechtdal