Volledig scherm

Kulturhus: Synergie is laatste kans

NIEUWLEUSEN - Om de plannen voor een Kulturhus in Nieuwleusen alsnog te kunnen doorzetten vormt Nieuwleusen Synergie de laatste strohalm.

Zoveel werd duidelijk toen wethouder Evert Goldsteen maandag op de commissievergadering de Dalfser politiek informeerde over de voortgang van het project. Het wil in Nieuwleusen al niet vlotten met de komst van één multifunctioneel centrum, maar ook de plannen voor een Kulturhus onder meerdere daken loopt eufemistisch gezegd nogal stroef. "Garanties kan ik niet geven, maar ik heb goede hoop dat Nieuwleusen Synergie het redt", zo schetste Goldsteen de verwachtingen voor een haalbaarheidsonderzoek dat uiterlijk in september door de duurzaamheidsvereniging gepresenteerd dient te worden. "Het is een stichting die van Nieuwleusen, maar ook voor Nieuwleusen is. Hun rol is initiërend, stimulerend en verbindend, maar Synergie kan wellicht ook financieel wat betekenen."

De stichting gaat nu aan de slag om een plan te ontwikkelen voor onder meer opwaardering van sporthal de Schakel en nieuwbouw bij sportverenigingen. In september wordt meer duidelijk, ook over de financiële onderbouwing. Het gaat allemaal niet snel maar de politiek wacht de resultaten met spanning af. Want, zoals Pieter-Jan van Zanten (CDA) omschreef, 'een slak op de goede weg is nog altijd eerder bij de finish dan een haas die verkeerd loopt'.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Vechtdal