Volledig scherm
Het bouwproject Waterfront in het centrum van Dalfsen gaat de laatste fase in. Een enorme bouwkraan die er is geplaatst is al van heinde en verre te zien. COPYRIGHT ALEX MULDER © Alex Mulder

Laatste bouwfase Waterfront Dalfsen: nog even doorbijten voor dorpscentrum

De laatste bouwfase van woningbouwproject Waterfront in Dalfsen is begonnen en dat betekent even doorbijten voor bewoners en een aantal ondernemers in het centrum van het dorp. 

Naast de reguliere bouwhinder, er staat nu een grote bouwkraan voor de deur, wordt ook nog eens de Raadhuisstraat vanaf maandag 15 april tot aan het einde van het jaar in een richting afgesloten.

Veiligheid

De verkeersmaatregel is volgens de gemeente Dalfsen nodig om de veiligheid op het bouwterrein te kunnen waarborgen. Er is zo meer ruimte voor in- en uitrijdende vrachtwagens van de aannemer op de bouwplaats.

Verkeer kan vanuit het oosten (uit de richting brug/VII Deugden nog wel richting het gemeentehuis rijden, maar niet langer vanuit de andere richting. Auto's en andere voertuigen worden de komende maanden met een grote boog door Dalfsen richting de Rondweg geleid. De eenrichtingssituatie geldt alleen tijdens werkdagen. De weg wordt in de weekenden en tijdens de bouwvak in de zomer weer vrijgegeven.

,,Doorbijten’’

De gedeeltelijke afsluiting van de Raadhuisstraat heeft gevolgen voor bewoners en ondernemers aan en dichtbij de Raadhuisstraat. Zo zit de Dalfser Albert Heijn-supermarkt precies op de plek waar de straat wordt afgesloten (tussen de Beltestraat en de Eshuisstraat). ,,Het is even doorbijten, maar het zijn de feiten, het is niet anders’’, zegt franchise-ondernemer van de AH, Albert Huisjes. 

Huisjes denkt dat klanten van buiten het dorp hinder kunnen ondervinden. Zij parkeren in de parkeergarage van de Albert Heijn en moeten daarna met een omweg weer het dorp uit. ,,Het is afwachten hoe de consument daarop reageert. Huisjes had vrijdagochtend nog een laatste overleg met de gemeente over de omleiding. ,,De situatie is niet ideaal, maar er komt een duidelijke verwijzing naar de winkel en de parkeerplaats.’’

Zicht

Door de bouwwerkzaamheden en de enorme kraan die nu midden op het bouwterrein staat, is vanaf de kruising bij de Vechtbrug geen vrij zicht meer op het gebied waar grand-café De Fabriek  is gevestigd. Eigenaar Moes Hartman Kok verwacht geen problemen met de bereikbaarheid van zijn horeca-onderneming. Klanten die met de auto komen zetten toch al vaak de auto bij het gemeentehuis neer. Daarna even moeten omrijden zal voor een deel van de klanten die dat aangaat geen probleem zijn, schat hij zo in.

Sluitstuk

Het appartementencomplex dat nu wordt gebouwd,  is het sluitstuk van het Waterfront. Er komen 23 huur- en koopappartementen en commerciële ruimtes op de begane grond. Ontwikkelaar Loostad bv uit Apeldoorn verwacht in het eerste kwartaal van 2020 de oplevering.

Volledig scherm
De gebiedsontwikkeling van het Waterfront in Dalfsen brengt de komende maanden verkeershinder met zich mee. © Alex Mulder

Vechtdal