Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Laffe diefstal uit schaftkeet

Een zeer laffe diefstal. Zo noemt de politie de actie van het dievengilde waardoor groenmedewerkers van de gemeente Dalfsen zijn gedupeerd. 

Donderdagmiddag waren de medewerkers drukdoende met snoeiwerkzaamheden in Hoonhorst, rond de kruising van de Klapvoortweg en de onverharde Mataramweg. Na de lunch ging het ploegje groenwerkers onverdroten verder met het noodzakelijke snoei- en kapwerk. 

Bij de middagpauze wachtte hen een onaangename verrassing. Een aantal jassen en tassen lag rond de schaftkeet en er bleek onder meer een portemonnee met inhoud ontvreemd. 

,,Dit heeft nare en dure gevolgen voor de eigenaar'', meldt de politie. ,,Los daarvan moet men deze harde werkers gewoon hun werk laten doen en met rust laten.'' 

De politie vraagt getuigen zich te melden.

  1. Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energieprojecten

    Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energiepro­jec­ten

    De gemeente Dalfsen verwacht een flink aantal aanvragen voor zonneparken, windmolens en installaties voor biomassa binnen de gemeentegrenzen. Maar dat betekent niet dat die plannen zonder slag of stoot worden uitgevoerd. Dat bleek gisteravond, toen de gemeenteraad van Dalfsen het college van burgemeester en wethouders op het hart drukte om inwoners niet alleen te laten meepraten, maar ook te laten meeprofiteren van een eventueel grootschalig energieproject binnen de gemeentegrenzen.

Vechtdal