Landschap Overijssel vervangt aftakelende beuken op De Horte bij Wijthmen: tientallen bomen plat

met videoLandschap Overijssel voert in februari herstelwerkzaamheden uit op landgoed De Horte bij Wijthmen. Langs de ‘slingervijver’ worden zo’n twintig aftakelende beuken geveld en vervangen door jonge bomen. In het aanpalende rabattenbos worden enkele tientallen bomen gekapt, waardoor de overige bomen meer leefruimte krijgen. Eind dit jaar wordt een nieuwe ‘driepuntsbrug’ over de meanderende waterloop aangelegd en er wordt een verdwenen duiventil in ere hersteld.

1 reactie

 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Nog even afgezien dat de instortende bomen cruciaal zijn voor schimmels e.d., toont dit maar weer eens haarscherp aan dat wat ze in Den Haag natuur noemen aangelegd landschap is.
 1. In Ommen draaien buurtbewoners gemeentelijke locatiekeuze voor nieuwe school (voorlopig) terug: ‘Meer onderzoek’
  PREMIUM

  In Ommen draaien buurtbewo­ners gemeente­lij­ke locatiekeu­ze voor nieuwe school (voorlopig) terug: ‘Meer onderzoek’

  Na de komst van Kindplein West worstelt Ommen nu met Kindplein Oost. De precieze locatie voor de school was al bedacht en beklonken, maar op aandringen van de buurt wordt nu ook naar een alternatief terrein gekeken. Het kostte wat moeite, maar toch, ‘het spek-en-bonen-gevoel’ van de in het leven geroepen klankbordgroep is goeddeels verdwenen. ,,Maak het nu zorgvuldig af.”
  Ommen