De Rondweg in Dalfsen - tussen de Vechtdijk en de Koesteeg - wordt steeds drukker. Bovendien steekt meer en meer verkeer over, omdat nieuwe woningen aan de oostzijde worden gebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Rondweg in Dalfsen - tussen de Vechtdijk en de Koesteeg - wordt steeds drukker. Bovendien steekt meer en meer verkeer over, omdat nieuwe woningen aan de oostzijde worden gebouwd. © Alex Mulder

‘Leg nieuwe Rondweg aan’, klinkt het steeds luider in Dalfsen

Geluid, stank, onveilig. Inwoners van Dalfsen ervaren meer en meer overlast van de Rondweg, constateert Plaatselijk Belang. De verkeers-aorta van het dorp komt bovendien meer en meer klem te zitten tussen de woonwijken. De roep om een nieuwe rondweg zwelt aan.  

  1. ‘Liefde voor de natuur ontwikkelen’ staat voor op bij de Natuurwerkdag, maar de extra handen zijn ook meer dan welkom
    PREMIUM
    update

    ‘Liefde voor de natuur ontwikke­len’ staat voor op bij de Natuurwerk­dag, maar de extra handen zijn ook meer dan welkom

    Zagen, bollen planten of boompjes en struiken verwijderen, honderden vrijwilligers staken vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag. Niet alleen goed om de liefde voor de natuur te ontwikkelen, maar ook hard nodig. ,,Ons budget is niet toereikend voor al het onderhoud’’, zegt boswachter in het Kuinderbos Harco Bergman.

Vechtdal