Leon Adegeest: ,,Ik vind zelf dat ik niets bijzonders heb gedaan. Maar blijkbaar zien mensen dat anders."
Volledig scherm
PREMIUM
Leon Adegeest: ,,Ik vind zelf dat ik niets bijzonders heb gedaan. Maar blijkbaar zien mensen dat anders." © Rob Voss

Leon Adegeest fileert Lelystad Airport: wie is de man die Haagse beleidsbepalers tot wanhoop drijft?

Leon Adegeest (51) had net zijn droomhuis gebouwd toen bleek dat een laagvliegroute van Lelystad Airport er pal overheen is gepland. De Dalfsenaar beet zich vast in het dossier, legde fouten bloot en zette het ministerie voor schut. Nu zien de mensen hem als verlosser. Dat is even wennen. ,,Mijn moeder vond het doodeng."

 1. Haagse kritiek op ‘blaftaks’ houdt Hardenbergse hondencontroleur niet thuis
  PREMIUM

  Haagse kritiek op ‘blaftaks’ houdt Hardenberg­se hondencon­tro­leur niet thuis

  Net op het moment dat de gemeente Hardenberg de controleurs weer op pad stuurt voor de jaarlijkse hondencontrole, klinkt er kritiek in Den Haag op de hondentaks. Demissionair minister van Binnenlandse zaken Ollongren wil met gemeenten die de belasting nog innen - ongeveer de helft - om tafel. Hardenberg lijkt er vooralsnog wel aan vast te houden . „De hondenbelasting is voor de gemeente Hardenberg geen ‘goudmijntje’, maar een vergoeding voor de kosten”, zegt wethouder Martijn Breukelman.
 2. Adegeest uit Lelystad Airport-delegatie: 'Je wordt geschiphold waar je bij staat'
  PREMIUM

  Adegeest uit Lelystad Air­port-delegatie: 'Je wordt geschip­hold waar je bij staat'

  Leon Adegeest uit Dalfsen is zondag uit de bewonersdelegatie gestapt die minister Cora van Nieuwenhuizen moet adviseren over de milieueffectrapportage (mer) van Lelystad Airport. Reden? Adegeest, ook lid van actiegroep HoogOverijssel, kwam er tijdens gesprekken met ambtenaren achter dat er in de toekomst niet maximaal 45.000 vliegbewegingen op ‘Lelystad’ plaatsvinden, maar mogelijk wel 60.000.

Vechtdal