Volledig scherm
PREMIUM
Leon Adegeest: ,,Ik vind zelf dat ik niets bijzonders heb gedaan. Maar blijkbaar zien mensen dat anders." © Rob Voss

Leon Adegeest fileert Lelystad Airport: wie is de man die Haagse beleidsbepalers tot wanhoop drijft?

Leon Adegeest (51) had net zijn droomhuis gebouwd toen bleek dat een laagvliegroute van Lelystad Airport er pal overheen is gepland. De Dalfsenaar beet zich vast in het dossier, legde fouten bloot en zette het ministerie voor schut. Nu zien de mensen hem als verlosser. Dat is even wennen. ,,Mijn moeder vond het doodeng."

Adegeest maakte deze week bekend dat hij uit de bewonersdelegatie stapt die minister Cora van Nieuwenhuizen moet adviseren. ,,Je kunt je afvragen of de bewonersdelegatie uiteindelijk niet slechts als decorum dient voor de minister. Je wordt ‘geschiphold’ waar je bij staat", constateerde hij. Wie is die man? Een portret.

  1. Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energieprojecten

    Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energiepro­jec­ten

    De gemeente Dalfsen verwacht een flink aantal aanvragen voor zonneparken, windmolens en installaties voor biomassa binnen de gemeentegrenzen. Maar dat betekent niet dat die plannen zonder slag of stoot worden uitgevoerd. Dat bleek gisteravond, toen de gemeenteraad van Dalfsen het college van burgemeester en wethouders op het hart drukte om inwoners niet alleen te laten meepraten, maar ook te laten meeprofiteren van een eventueel grootschalig energieproject binnen de gemeentegrenzen.

Vechtdal