De nieuwe elektrische dorpsdeelauto (rechts) is in Hoonhorst gearriveerd. Cees Veldwijk is met Duurzaam Hoonhorst de initiatiefnemer. Rechts staat de oude auto.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe elektrische dorpsdeelauto (rechts) is in Hoonhorst gearriveerd. Cees Veldwijk is met Duurzaam Hoonhorst de initiatiefnemer. Rechts staat de oude auto. © Frank Uijlenbroek

Minder snel met lege accu langs de weg met nieuwe dorpsdeelauto van Hoonhorst

De splinternieuwe dorpsdeelauto is gearriveerd in Hoonhorst. Dat was broodnodig ook. De oude auto van Duurzaam Hoonhorst stond een paar keer zonder stroom langs de kant van de weg. De initiatiefnemers hopen dat inwoners de auto meer gaan gebruiken voor lange reizen.

 1. Anti-fascisten kwaad om berging Duitse oorlogsjager bij Dalfsen: ‘Nazi's verdienen geen eer’
  PREMIUM
  video

  An­ti-fascisten kwaad om berging Duitse oorlogsja­ger bij Dalfsen: ‘Nazi's verdienen geen eer’

  De berging van het Duitse oorlogsvliegtuig bij Dalfsen heeft kwaad bloed gezet bij antifascistische werkgroep ‘Herdenk nazi's niet’. Die wil voorkomen dat de gevonden stoffelijke resten van de piloot met ceremonieel vertoon worden begraven. De werkgroep roept de Duitse ambassadeur op tot een ‘stille begrafenis’ en gaat in protest als er weer een ‘nazi-vliegtuig’ wordt opgegraven.
 2. Boek ‘off-the-grid-huisje’ definitief dicht, Vrienden van Dalfsen opgelucht
  PREMIUM

  Boek ‘off-the-grid-huis­je’ definitief dicht, Vrienden van Dalfsen opgelucht

  De Vrienden van Dalfsen vreesden mogelijke vervolgstappen van de indieners van het plan voor een natuurlijk recreatiehuisje aan de Zuidelijke Vechtdijk. Maar ze kunnen gerust zijn. Interieurstudio By Mölle onderneemt geen verdere actie. ,,We respecteren het besluit van de gemeenteraad en burgemeester en wethouders van Dalfsen’’, zegt Lucienne Dunnewijk van By Mölle. Daarmee is het boek over een ‘off the grid-huisje’ in het buitengebied van Dalfsen definitief gesloten.
 1. Bekijk hier al onze voetbalsamenvattingen
  Play

  Bekijk hier al onze voetbalsa­men­vat­tin­gen

 2. Grosjean overleeft enorme explosie na start GP Bahrein
  Play

  Grosjean overleeft enorme explosie na start GP Bahrein

Vechtdal