De Vechtdijk bij Dalfsen, met aan de rechterkant achter de huizen een open terrein. Daar wil de gemeente wellicht een parkeerterrein van maken, maar de bewoners zijn daarop tegen. Zo zal de weg tussen de huizen door naar die plek veel drukker worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vechtdijk bij Dalfsen, met aan de rechterkant achter de huizen een open terrein. Daar wil de gemeente wellicht een parkeerterrein van maken, maar de bewoners zijn daarop tegen. Zo zal de weg tussen de huizen door naar die plek veel drukker worden. © Frank Uijlenbroek

Moet hier een drukke in- en uitrit komen? De Vechtdijk in Dalfsen vindt het levensgevaarlijk

Bewoners van de Vechtdijk in Dalfsen vrezen ‘levensgevaarlijke situaties’ als de gemeente eventuele plannen voor een parkeerterrein achter hun woningen ten uitvoer brengt. Het gevolg is een drukke in- en uitrit op de doorgaande weg langs de kade. ,,Er is al een paar keer een kind bijna onder een auto gekomen.”

 1. Sportschool-eigenaar Rutger wil snel weer openen: ‘Bewezen dat we veilige sector zijn’
  PREMIUM

  Sport­school-eigenaar Rutger wil snel weer openen: ‘Bewezen dat we veilige sector zijn’

  Rutger Brakel (33) van ProFit Gym is teleurgesteld dat de sportschooldeuren ook na de ‘corona-persconferentie’ van afgelopen dinsdag dicht moeten blijven. Hij ging er vanuit dat de fitnesscentra bij een lichte versoepeling als eerste weer open mochten. ,,Want we hebben bewezen dat er bij ons veilig gesport kan worden én dat we essentieel zijn. Het is nu nog belangrijker dan ooit gezond en fit te blijven.’’
 2. Emotionele klap in coronajaar, deze mensen verloren een dierbare: ‘Ik mis haar verschrikkelijk’
  PREMIUM
  1 jaar corona

  Emotionele klap in coronajaar, deze mensen verloren een dierbare: ‘Ik mis haar verschrik­ke­lijk’

  Het is dit weekend een jaar geleden dat de allereerste officiële coronabesmetting in Nederland werd vastgesteld. Wij vroegen lezers hun gevoel over 1 jaar corona met ons te delen. En dat deden ze massaal. Sommige van hen kijken terug op een jaar vol verdriet, omdat zij in coronatijd een dierbare hebben verloren. ,,Het onpersoonlijke afscheid blijft onverteerbaar.”
 1. Freddie Mercury verkondigt verlichtende boodschap in Kampen
  Play

  Freddie Mercury verkondigt verlichten­de boodschap in Kampen

 2. Kappers mogen weer open "We kunnen weer!"
  Play

  Kappers mogen weer open "We kunnen weer!"

Vechtdal