Volledig scherm
PREMIUM
Rondleider Ben Mars, Hein Ulkeman en Albert Bergman in de top van de toren. © Frank Uijlenbroek

'Money, money, money' nodig voor toren van de Heilig Hartkerk in Lemelerveld

Tussen alle geestelijke liederen klonk opeens het refrein van Abba’s ‘Money, money, money’ tijdens het optreden van het jongvolwassenenkoor Voices. Ongetwijfeld een knipoog naar het doel van de open dag in de Heilig Hartkerk.  Want er is veel geld nodig.

Met de zogenoemde Open Torendag ging zaterdagmiddag de fondsenwervingactie van start voor het herstel van de Heilig Hartkerk in Lemelerveld. De kerkdeuren stonden open voor belangstellenden, die zich konden laten rondleiden in de toren en konden genieten van diverse optredende koren.

 1. Inbrekers slaan slag bij Roadrunner, en nog drie restaurants in Dalfsen: ‘dit kan gewoon het einde van je zaak betekenen’
  PREMIUM
  Video

  Inbrekers slaan slag bij Roadrunner, en nog drie restau­rants in Dalfsen: ‘dit kan gewoon het einde van je zaak betekenen’

  De gokkasten werden leeggehaald, deuren vernield, de kluis moest eraan geloven en een gigantische puinzooi bleef achter. Inbrekers zetten in de nacht van zondag op maandag restaurant Roadrunner in Oudleusen op de kop en gingen er met een bedrag van zo'n 3.500 euro vandoor. Eigenaar Jurrian Visscher heeft de camerabeelden bekeken en meent hun werkwijze te hebben ontdekt. ,,Ik herken ze.”
 2. Vreugdedansje in Dalfsen, nu hondenbelasting op de helling staat
  PREMIUM

  Vreugde­dans­je in Dalfsen, nu hondenbe­las­ting op de helling staat

  De politiek in Dalfsen denkt er nadrukkelijk over om te stoppen met hondenbelasting, nu de ene na de andere gemeente afstapt van de ‘blaftaks’. De ooit opgerichte Brave Baasjes Club is blij met een onderzoek naar de financiële consequenties die een dergelijke afschaffing heeft. De vrede tussen hondenbezitters en gemeente lijkt er bovendien mee getekend, nadat er jaren terug nog werd gesproken van ‘terreur'. ,,Ik ga direct de leden op de hoogte stellen.”

Vechtdal