Volledig scherm
Er wordt gewerkt aan de komst van De Oeverhorst naar Dalfsen. © Dick en Yvonne Timmerman/De Oeverhorst

Nieuw wellnessproject vanaf volgende zomer in Dalfsen

Bij de Overijsselse Vecht bij Dalfsen zijn de voorbereidingen bezig voor de komst van een serie luxe appartementen. Dit project, De Oeverhorst, moet volgende zomer zijn voltooid. 

Het idee is afkomstig van Dick en Yvonne Timmerman uit Dalfsen. ,,We waren al een tijdje van plan om in een oude boerderij wat kamers te gaan bouwen", zegt Dick Timmerman. ,,Het was hier niet, dus het leek ons mooi om dit project naar Dalfsen te halen." Op een reis in Canada deden de twee inspiratie op voor het ontwerp. 

Wellness 

Naast appartementen moeten er bij De Oeverhorst ook wellnessfaciliteiten komen. ,,We hebben een stukje marktonderzoek gedaan en het blijkt toch dat mensen het willen", zegt Timmerman op de vraag of er in Dalfsen behoefte is aan deze appartementen.  

De verbouwing duurt nog ongeveer een jaar. Timmerman: ,,Het dak zit erop. Wij hopen ergens volgend jaar in de zomer open te gaan."

Volledig scherm
Een schets van het project. © Dick en Yvonne Timmerman/De Oeverhorst
 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwondering laten voelen’
  PREMIUM
  video

  Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwonde­ring laten voelen’

  Ab Goutbeek (82) is al Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maar krijgt binnenkort ook een zeldzame Zilveren Anjer. De bescheiden Dalfsenaar is er door overrompeld, maar waardeert de nieuwe erkenning. En blijft zich als amateurhistoricus verbazen over de natuur, cultuur en archeologie. ,,Die verwondering wil ik ook anderen laten zien en voelen. Want we lopen zoveel zomaar voorbij.”

Vechtdal