Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwbouwplannen Lemelerveld in startblokken

LEMELERVELD – Rond het kanaal van Lemelerveld start binnenkort woningbouw in verschillende deelprojecten. Bij de Driepuntbrug komen twee appartementencomplexen en acht woningen in de stijl van de vroegere suikerfabriek. Het voormalig horecacomplex Jansen maakt in het voorjaar plaats voor appartementen en 21 woningen. De sloop zal nog dit jaar plaatsvinden.

Een derde woningbouwontwikkeling in de kanaalzone is het bestemmingsplan ‘De Koppeling’. Aan de noordkant van het kanaal komt een vrijstaande woning en naar keuze een één-, twee- of drie-onder-een-kap-woning in boerderijstijl. Aan de zuidkant van het kanaal in de Mölnhoek staat het kunstwerk 'Tolplaats', twee monumentaal ogende hekken met toegang tot het water. Bij dit kunstwerk aan de Mölnhoek worden kavels uitgegeven voor één tweekapper. De inschrijving voor de kavels en verkoop van de woningen is reeds gestart.

  1. Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Jan Vlietstra is door SC Lemele gehuldigd als 'Clubheld van de Amateursport' in de gemeente Ommen. Na de thuiswedstrijd tegen Avereest werd het clubicoon zaterdag getrakteerd op een oorkonde, een mooie bos bloemen en een daverend applaus. De 76-jarige Lemelervelder is al lid sinds de oprichting in 1965. Hij voetbalde lang in het eerste elftal waarmee hij in 1968 kampioen werd, en werd daarna ook een zeer gewaardeerde vrijwilliger. 

Vechtdal