Volledig scherm
Wim Dankelman bij de installatie in de gemeenteraad waar hij de felicitaties van zijn dochters Juliette (zwart shirt) en Claudia (blauw shirt) in ontvangst nam. © Wilbert Bijzitter

Nieuwe baan Wim Dankelman staat werk gemeenteraad Dalfsen in de weg

Raadslid voor Gemeentebelangen in Dalfsen, Wim Dankelman, vertrekt uit de gemeenteraad. 

Dankelman heeft zijn ontslag ingediend omdat hij meent zijn nieuwe functie bij zijn werkgever niet meer te kunnen combineren met het werk in de Dalfser gemeenteraad.

Mede-eigenaar

Wim Dankelman maakte onlangs promotie bij de Van den Berg Groep in IJsselmuiden. Hij werkte zich er op tot directeur centrale diensten en wordt daarmee mede-eigenaar. Dankelman vindt dat zijn nieuwe verantwoordelijkheid lastig verenigbaar is met het lidmaatschap van de gemeenteraad. Want het bedrijf doet ook zaken met de gemeente Dalfsen. 

'Ik wil voorkomen dat mijn zakelijk belang en het algemeen belang van de gemeente met elkaar in conflict komen en ik mijn functie niet goed kan uitoefenen', laat Dankelman optekenen in een persbericht over diens vertrek. 

Kieslijst

Burgemeester Han Noten vindt het vertrek van Dankelman spijtig, maar kan zich goed vinden in de afweging die het raadslid gemaakt heeft. Hij vindt het 'de juiste keuze'.

De eerstvolgende kandidaat op de kieslijst van Gemeentebelangen die in aanmerking komt voor benoeming is Jolande Upper uit Nieuwleusen. Zij is bereid de nieuwe functie in te vullen.  

In de raadsvergadering van 24 september neemt Dankelman afscheid en volgt direct daarop de installatie van Jolande Upper. 

Vechtdal