Volledig scherm
Wim Dankelman bij de installatie in de gemeenteraad waar hij de felicitaties van zijn dochters Juliette (zwart shirt) en Claudia (blauw shirt) in ontvangst nam. © Wilbert Bijzitter

Nieuwe baan Wim Dankelman staat werk gemeenteraad Dalfsen in de weg

Raadslid voor Gemeentebelangen in Dalfsen, Wim Dankelman, vertrekt uit de gemeenteraad. 

Dankelman heeft zijn ontslag ingediend omdat hij meent zijn nieuwe functie bij zijn werkgever niet meer te kunnen combineren met het werk in de Dalfser gemeenteraad.

Mede-eigenaar

Wim Dankelman maakte onlangs promotie bij de Van den Berg Groep in IJsselmuiden. Hij werkte zich er op tot directeur centrale diensten en wordt daarmee mede-eigenaar. Dankelman vindt dat zijn nieuwe verantwoordelijkheid lastig verenigbaar is met het lidmaatschap van de gemeenteraad. Want het bedrijf doet ook zaken met de gemeente Dalfsen. 

'Ik wil voorkomen dat mijn zakelijk belang en het algemeen belang van de gemeente met elkaar in conflict komen en ik mijn functie niet goed kan uitoefenen', laat Dankelman optekenen in een persbericht over diens vertrek. 

Kieslijst

Burgemeester Han Noten vindt het vertrek van Dankelman spijtig, maar kan zich goed vinden in de afweging die het raadslid gemaakt heeft. Hij vindt het 'de juiste keuze'.

De eerstvolgende kandidaat op de kieslijst van Gemeentebelangen die in aanmerking komt voor benoeming is Jolande Upper uit Nieuwleusen. Zij is bereid de nieuwe functie in te vullen.  

In de raadsvergadering van 24 september neemt Dankelman afscheid en volgt direct daarop de installatie van Jolande Upper. 

 1. Dalfsen heeft handen vol aan essentaksterfte

  Dalfsen heeft handen vol aan essentak­sterf­te

  De gemeente Dalfsen heeft haar handen vol aan de essentaksterfte, waardoor de ene na de andere boom het loodje legt. Volgens wethouder Ruud van Leeuwen zijn er zeker 1.000 exemplaren onder de agressieve schimmelinfectie bezweken, en moeten er nog een heleboel gerooid worden. Niettemin is de gemeente druk bezig met de herplant van bomen. Voornamelijk andere soorten, zegt de wethouder. ,,Daarmee hopen we ook de biodiversiteit te vergroten en insecten meer kansen te geven.”
 1. Nat pak voor waterschappers bij test nieuwe Vechtvlinder-sluis Junne
  PREMIUM
  video

  Nat pak voor waterschap­pers bij test nieuwe Vechtvlin­der-sluis Junne

  Het stoplicht staat al weer op rood, maar toch peddelen Henk Lansink en Ronnie Stroot 'dom verdan’ in hun kano, over de weer omhoog komende klep van de nieuwe Vechtvlinder-sluis bij Junne. Dat lijkt lang goed te gaan, totdat de gestaag sluitende klep de achterkant van het vaartuig iets optilt en de kano kapseist. Plotseling staat Lansink tot zijn navel in het koude water van de sluiskolk. Stroot slaagt er ternauwernood in om niet te water te raken, maar de boot maakt wel water en ook hij loopt daardoor een nat pak op. Snel vist hij zijn mobiel uit de broekzak en gooit die naar zijn collega's op de kant, die lachend toekijken. Weer een levensechte test afgelegd door de mensen van Waterschap Vechtstromen en de bedrijven die betrokken zijn bij de realisering van twee innovatieve sluizen naast de stuwen in de Vecht bij Junne en Diffelen/Mariënberg.

Vechtdal