Nieuwleusenaren Adrie en Jan balen van warmtepompen in hun straat: ‘Ik moet de tv harder zetten’

MET VIDEOKlinkt daar een draaiende auto? Adrie Luik (59) en Jan Visscher (71) vinden het geluid van twee warmtepompen in hun straat in Nieuwleusen maar niks. De apparaten staan tegen de voorgevel dag en nacht aan. Ze houden hun hart vast als heel Nederland en dus ook de rest van de straat eraan moet geloven. ,,Straks hebben we allemaal zo’n herriemaker voor de deur.”

34 reacties

 • Hildegard Tummers

  3 maanden geleden
  Voor de gein naar die buurt gereden, ik woon in de buurt. Nou, ik ben misschien doof (wat ik zelf niet weet... haha) maar ik hoorde echt bijna niets. Wat mij meer stoorde waren de auto's aan de weg even verderop. Ik denk dat die mensen een leuke hobby moeten zoeken. Afleiding ofzo.
 • P Nagtegaal

  3 maanden geleden
  In de zomer, met name bij hoge temperaturen, zoemen overal airco's (overigens ook gebaseerd op het warmtepomp principe) Dan klagen ze meestal niet omdat ze er dan zelf 1 aan hebben staan (en het tv volume vermoedelijk 2 standjes hoger moet) Het riekt naar jaloezie, de gasrekening is bij de 'zoemende woningen' beduidend lager. In combinatie met zonnepanelen is het elektrisch verbruik ook nog minder. Oh nee, wacht.. overlast door weerkaatsende zonnestralen vermoed ik. Get a life!
 • J Van Egmond

  3 maanden geleden
  Stuitend: altijd weer die onverdraagzame reacties van de mensen die het zgn zo goed weten te vertellen voor een ander. Hoogopgeleid zeker? Nogal betweterig hè.
 • Norm Jamanika

  3 maanden geleden
  Daar gaan we weer met het verwende geklaag. Puur omdat een ander het thuis beter heeft. Ik zou zeggen niet zeiken en ga jij je woning geluidsarm maken.
 • B Zieleman

  3 maanden geleden
  Wacht maar tot de laagvliegende vliegtuigen komen, mocht Vliegveld Lelystad onverhoopt open gaan!!! (Wat ik dus absolúút niet hoop 😡) Dan slapen jullie helemáál niet meer. Maar aan de andere kant en voor nu: zijn die kasten om die "brommers" nou niet geluidsisolerend te maken?! Is daar al over gesproken met de bewoners? Ik hoor ook altijd een zware brom van buitenaf, wat niét in mijn hoofd zit, maar dat is ook erg irritant, dus ik kan me jullie situatie wel voorstellen. Lastig probleem dit.
 1. Tess de Vries speelt weer eens mee bij juichend VC Zwolle: ‘Het was wel even omschakelen’
  PREMIUM

  Tess de Vries speelt weer eens mee bij juichend VC Zwolle: ‘Het was wel even omschake­len’

  Een avondje om te juichen voor VC Zwolle Topvolleybal. Het door corona geteisterde Voltena wordt met twee vingers in de neus verslagen (3-0), waarmee de plek in de kampioenspoule voor 99 procent zeker is. Bovendien maken Sanne Konijnenberg en de langdurige geblesseerde libero Kim de Wild onder luid gejuich hun rentree. ,,Onze instelling was niet anders dan normaal, maar het ging inderdaad wel gemakkelijk”, glundert Tess de Vries.