Nieuwleuser aanwonenden N377 vrezen dat racebaan in het dorp blijft

VideoWat had de werkgroep Stop70 al graag de vlag uitgehangen. Na jaren van lobbyen gaat de maximum snelheid op de N377 in het dorp Nieuwleusen eindelijk van maximum 70 naar 50 kilometer per uur. Toch blijven er zorgen over de verkeersveiligheid ter plekke.

Voorman van de werkgroep Stop70, Theo Burgler (71), vindt de huidige inrichting van de provinciale weg N377 tot veel verwarring bij de automobilist leidt. Hij stapt graag even in de auto om het de verslaggeefster te laten zien. Rij je op dit moment vanaf de Lichtmis richting Nieuwleusen en daarna het dorp in, dan heeft de weggebruiker eerst met 100 kilometer maximumsnelheid te maken, daarna respectievelijk 80, 70 en een stukje 50, waarna het weer oploopt naar 100 kilometer per uur buiten de bebouwde kom. En dat allemaal over een relatief klein stukje wegtracé, moppert de Nieuwleusenaar. Nieuwleusen zou het enige dorp zijn waar maximaal 70 kilometer per uur binnen de bebouwde kom is toegestaan.

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.

Vechtdal