Nieuwleusen Synergie nam het initiatief voor twee nieuwe windmolens ten westen van Nieuwsleusen, waar ook al andere windmolens staan. De gemeente Dalfsen komt na een zoektocht weer aan de westkant van de gemeente uit voor het plaatsen van windmolens.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwleusen Synergie nam het initiatief voor twee nieuwe windmolens ten westen van Nieuwsleusen, waar ook al andere windmolens staan. De gemeente Dalfsen komt na een zoektocht weer aan de westkant van de gemeente uit voor het plaatsen van windmolens. © Pedro Sluiter Foto

Nóg meer turbines in hoek Dalfsen-West zint inwoners niet: ‘Ik wil niet midden in windmolenpark wonen’

De zoektocht naar een geschikte locatie voor grootschalige energieopwekking in de gemeente Dalfsen heeft nog voor de besluitvorming erover tot een storm van kritiek geleid. Vooral bewoners uit de westelijke hoek van de gemeente Dalfsen zeggen: ‘Hier niet nóg meer windmolens!’.

  1. ‘Thuisduiken’ levert ALS Team Dalfsen recordbedrag op: zelfs meer dan reguliere nieuwjaarsduik
    PREMIUM

    ‘Thuisdui­ken’ levert ALS Team Dalfsen recordbe­drag op: zelfs meer dan reguliere nieuwjaars­duik

    De alternatieve nieuwjaarsduik in Dalfsen bracht dit jaar een recordopbrengst op. De traditionele duik in de Vecht voor de strijd tegen de slopende ziekte ALS kon voor de tweede keer niet doorgaan vanwege de coronapandemie, maar de ‘Thuisduik’ werd een groot succes. De zesde en voorlopig laatste normale nieuwjaarsduik leverde in 2020 een nieuw record op van 7533 euro, vorig jaar bracht de eerste Thuisduik 4500 euro op. Dit jaar dus een nieuw record, met een opbrengst van welgeteld 8005,72 euro.

Vechtdal