Ongeloof bij burgemeester van Dalfsen over gooien vuurwerk naar ME bij illegaal feest: ‘Verschrikkelijk’

VIDEOBurgemeester Erica van Lente van Dalfsen kan daags na de ongeregeldheden in haar gemeente nog amper bevatten wat er zaterdagavond precies is gebeurd. Ze meldt dat er bij een illegaal feest bij het gemeentehuis vuurwerk en flessen naar de Mobiele Eenheid zijn gegooid. Zanger Martien Ekkelenkamp is blij met hoe het feest is verlopen. ,,Maar het is treurig dat het zo eindigde.”

17 reacties

 • Sanny Klingler-Sadelaar

  1 jaar geleden
  Waarom kunnen mensen tegenwoordig niets meer doen zonder dat er geweld bij ontstaat of scheldpartijen. Anti-corona zijn we allemaal maar dit gedoe helpt niet. De groep die het rustig ondergaat is gelukkig veel groter! "Veerman" wat triest dat je met zo'n frustratie rondloopt. Zou je willen ruilen met ze, dan kom je nog veel vaker in de publiciteit! Triest....
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  Ik zou het ten zeerste waarderen als de ME ook een keer opgeroepen wordt als die uitkeringstrekkers op Huis Ten Bosch hun zoveelste feestje vieren. Tot die tijd moeten we hier in Nederland maar eens stoppen met feestvierders in elkaar te meppen.
 • Simonis Pastoor

  1 jaar geleden
  Ik probeer geen oordeel te geven over deze bijeenkomst in Dalfsen, ik was er niet bij. Het enige dat ik kan zeggen is dat er regels, afspraken en wetten zijn. Die kunnen wij niet als burger(s) overtreden, hoe pijnlijk, schrijnend de situatie ook is. Zelf werkzaam met jongeren van 17-18 jaar. Ik moet ze dagelijks in het gareel houden met alle problematieken die ze al hebben, zie ik wat de effecten van alle maatregelen op hun ontwikkeling zijn, dan nog kan ik niet de regels zelf versoepelen.
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Wat rechtvaardigt geweld? Niemand is blij met alle beperkingen, maar je met geweld verzetten haalt ze echt niet weg. Dat gebeurt pas als er een toestand komt waarbij we met elkaar en niet tegen elkaar proberen met het virus te leven. Denemarken kan een voorbeeld zijn. Daar zijn mensen bereid om zich, als collega's dat vragen, te laten testen en zich aan de regels te houden. Culturele sector weer open onder voorwaarden. Zou hier op die manier ook kunnen.
 • j willems

  1 jaar geleden
  een bestuurlijk wonder is deze burgemeester bepaald niet. als dat wel zo was dan was ze wel burgemeester van b.v. Zwolle of Deventer geweest.