Marc Oortman (links), Anita Beenen en Sido van Eck (met hond Jackson) in gesprek met beleidsmedewerker Frans Mosterman van de gemeente Dalfsen. Ze zijn tevreden over de maatregelen die op het station zijn getroffen voor visueel beperkten.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Oortman (links), Anita Beenen en Sido van Eck (met hond Jackson) in gesprek met beleidsmedewerker Frans Mosterman van de gemeente Dalfsen. Ze zijn tevreden over de maatregelen die op het station zijn getroffen voor visueel beperkten. © Frank Uijlenbroek

Op het treinstation van Dalfsen vinden blinden en slechtzienden wél de weg

Anita Beenen schuifelt met haar rood-witte stok over het geribbelde pad bij het station in Dalfsen en komt aan bij vier vlakke tegels die in een vierkant in de straat zijn gelegd. Ze steekt haar vinger op, ten teken dat ze aan het gezelschap dat haar vergezelt iets uit wil leggen. ,,Kijk, als je een visuele beperking hebt, dan weet je nu wat je te wachten staat. Een keuzemoment. Ga je linksaf, of rechtdoor?”

 1. Populariteit carbidschieten verrast burgemeester Hardenberg: veelvoud van veertig
  PREMIUM

  Populari­teit carbid­schie­ten verrast burgemees­ter Hardenberg: veelvoud van veertig

  Honderden liefhebbers hebben bij de gemeente Hardenberg gemeld dat ze vandaag het oude jaar gaan uitluiden met daverende carbidknallen. Terwijl anders goedgekeurd consumentenvuurwerk in dit bijzondere jaar is verboden, is carbidschieten tussen tien uur vanmorgen en twee uur in de nieuwjaarsnacht gewoon toegestaan volgens de algemene plaatselijke verordening (apv). Boa's en politie gaan op pad om toe te zien op een veilig verloop, binnen de coronaregels.
 1. Video van de Dag | Kom je thuis, ligt je veranda vol met... leeuwen!

  Video van de Dag | Kom je thuis, ligt je veranda vol met... leeuwen!

  27 januari
 2. Heftige bodycambeelden fotograaf tijdens rellen in Eindhoven
  Play

  Heftige bodycam­beel­den fotograaf tijdens rellen in Eindhoven

Vechtdal