Volledig scherm

Op jacht naar brocante in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De brocantemarkt van De Freule in Nieuwleusen trekt vandaag een groot aantal liefhebbers. De 'jacht' naar net dat leuke object met historie is in volle gang.

"Hier komen de echte liefhebbers voor", aldus initiatiefnemer Hendrik Ham van brocanterie De Freule. "Omdat we een entreeprijs van 3,50 euro vragen voorkomen we dat we overlopen worden door alleen maar kijkers. Als je echt op zoek bent naar brocante, dan is de entreeprijs geen probleem."

Ham overziet het oude Union-terrein waar zo'n dertig brocante-handelaren uit het hele land zijn neergestreken en ziet aan de belangstelling dat zijn inschatting de juiste is geweest. De tweede editie van de markt in Nieuwleusen wordt overgoten door een warme najaarszon, hetgeen de opkomst verder bevordert heeft. Om de stroom bezoekers en vooral het parkeren langs de doorgaande weg in Nieuwleusen in goede banen te leiden zijn verkeersregelaars ingeschakeld en speciale parkeervoorzieningen getroffen.

Volledig scherm
De brocantemarkt in Nieuwleusen trekt vandaag veel publiek. © [FOTOBRON]foto Frans Ebeltjes
  1. Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Lemelervelder wordt clubheld SC Lemele dankzij Eagles

    Jan Vlietstra is door SC Lemele gehuldigd als 'Clubheld van de Amateursport' in de gemeente Ommen. Na de thuiswedstrijd tegen Avereest werd het clubicoon zaterdag getrakteerd op een oorkonde, een mooie bos bloemen en een daverend applaus. De 76-jarige Lemelervelder is al lid sinds de oprichting in 1965. Hij voetbalde lang in het eerste elftal waarmee hij in 1968 kampioen werd, en werd daarna ook een zeer gewaardeerde vrijwilliger. 

Vechtdal