Jowi van Putten speurt over de Ruxveense Plassen bij Steenwijk. Daar mag ’s nachts niet gevist worden, maar dat gebeurt wel.
Volledig scherm
PREMIUM
Jowi van Putten speurt over de Ruxveense Plassen bij Steenwijk. Daar mag ’s nachts niet gevist worden, maar dat gebeurt wel. © Wilbert Bijzitter

Op pad met nachtviscontroleurs Mike en Jowi: ‘Sommige vissers hebben letterlijk overal schijt aan’

Opsporingsambtenaren Mike en Jowi gaan in Noord-Overijssel kruip-door-sluip-door tussen de bomen van tent naar tent, om nachtvissers te controleren op de benodigde papieren. Gezien de korte lontjes van tegenwoordig niet altijd een ongevaarlijk klusje. Maar het werk is nodig, stelt het duo. ,,Sommige vissers hebben letterlijk overal schijt aan.”

3 reacties

 • Arend van Faassen

  6 maanden geleden
  Inderdaad alleen niet sommige, heel veel mensen hebben overal schijt aan. Geluidsoverlast, bromfietsen op fietspad met rechthoekig bordje, drankmisbruik en de blijkbaar daarbij behorende relletjes, zorgverleners belagen, tractors op de snelweg, zolang de burger zich zo gedraagt moet er niet 1x, of 2x of 3x zoveel politie en toezicht bij, maar 100x. Alleen waar betalen we dat van?
 • René Verhaaff

  6 maanden geleden
  Helemaal mee eens Ever Koekkoek
 • evert koekkoek

  6 maanden geleden
  Het lijkt er steeds meer op dat vissen geen hobby meer is van mensen die uren langs de waterkant kunnen zitten en turend naar hun dobbertje tot rust komen. Het is een hobby van aso's die inderdaad overal schijt aan hebben. Vissen tussen zonsondergang en zonsopkomst moet verboden worden. En van degenen die in de nacht vist en betrapt wordt meteen alles afpakken en in beslag nemen.